A Sakk és az élet párhuzama. Avagy hogyan hasznosítsuk sakktudásunkat az életben. (beszélgetős fórum)
Szia bár nem engem kérdeztél, de mivel én is sakkozom válaszolnék.
A válasz 1szerű, mert a sakk 1 bonyolult és összetett játék, ami egész életben történő tanulást igényel, röviden szólva a sakkot igen keményen tanulni kell...
Nagyon rosszul sakkozom de annyira rosszul, hogy meg a 10 eves gyerekem is elver, a szabalyokra meg mindig emlekeztetnie kell a masiknak:)
Ettol fuggetlenul maga a jatek egyaltalan nem ellenszenves de kivancsi vagyok, vajon az osszefugges amit emlitesz, visszafele is igaz-e? Mert a valo eletben eleg intuitiv vagyok es szinte mindig a jo idoben, a jo helyen, persze erre mindig utolag jovok ra, hogy ha direkt akartam volna igy csinalni, akkor nem sikerult volna, megis latok a tetteimben egy halvany logikat, vhogy bizonyos osszefuggeseket jobban vesznek a radarjaim.
De akkor miert vagyok ennyire bena a sakkban?
Masreszt vicces, hogy en az eletet tetriszhez szoktam hasonlitani:DDD de abban jo vagyok!
A sakk egyszerre tanìt alázatra és önbecsülésre.Megtanìt tisztelni arra, hogy az ellenfél nem ellenség.Tiszteletet tanìt ...
szerintem ez azért van, mert a sakk az sport. Tulajdonképpen ez minden sportra igaz.
El kell tudni fogadni a vereséget - kicsit másképpen fogalmazva, aki nem tud veszíteni az győzni sem tud.
Bobby Fischer szerint az ellenséget le kell győzni ő nem embernek nézte a másikat, Joshua Waitzkin (vagy hgy írják) viszont igen .
Ismered a bajnok című 1993as filmet? hatalmas 1 aklkotás.....
nézd neg a blogom :)
A póker is jó dolog, szerintem .
Gép ellen én is szoktam engem is megnyugtat, bár gép gépiesen cselekszik ez tény nuku érzelem, de engem még leköt bőven :)
kÖSZÖNÖM.
IGY GONDOLTAM ÉN IS, MERT KRISTÁLYTISZTA ÉSZJÁTÉK ÉS LOGIKA.
Szia! Azt írod, hogy mióta sakkozol, megváltozott az életed és az értékrended, mindent sakk szempontból nézel. Én is sakkozom, így értem,hogy miről beszélsz, valóban bele lehet képzelni. Bár az életet már sok mindenhez hasonlították, ki sakktáblához, ki egy színpadhoz, de bizonyos értelemben mindkettő igaz.
Konkrétan, milyen formában, és hogyan változtatta meg a sakk az életedet? Miben vett jó irányt és miben erősített?
:)
..már csak a forumért is érdekes lenne..
majd utána olvasok, köszi.!
..ez nem volt poén.. ne vedd a szivedre.. amugy nincs mért..
a mostani megtapasztalásaimból meritve, küzdök a fent maradásért.. "átboszolom magam.. a kihivásokon".. ezek csak az én érzéseim..
mert nem csak az idö oldja meg a préblémát, hanem a cselekvés..:)
További ajánlott fórumok:
- Mit érdemes tanulni egyetemen, ha külfödön szeretném hasznosítani, ha úgy adódna?
- Bébiételes üvegek hasznosítása költséges kreatívkodás nélkül
- Van valami ötletetek a megmaradt leveshús hasznosítására?
- Hogyan hasznosítod a zöldség és gyümölcspürét a centrifugából?
- A paradicsom hasznosítása
- Felhasználás/újra hasznosítás, vagy mi?