A paradicsom hasznosítása (beszélgetős fórum)
néz mag ezt 1 linket
nagyon sok paradicsom eltevését találod meg itt
* Automatikusan eltávolított tartalom.
ez olyan csatni féle valami lehet, de jól hangzik, főleg, hogy szeretem az olasz ízeket.
Köszönöm a tippet
a titok :D
megfőzöm (2-3 óra), és megpucolom, feldarabolom kisebbekre.
A levet a következőkből főzöm össze:
minden üvegre 1 kk köménymagot számítok
ill. literenként kell bele 3 dkg só és 3,5 dkg cukor. Miután összeforrt, adok hozzá 2-2,5 deci 10%os ecetet.
Hát ennyi.
Én mindent, amit üvegbe elteszek, a sütőbe rakok be. És ott először 50-re, majd 100-ra, 150-re és végül 180ra csavarom a hőfokot. Amikor eléri egyiket, kapcsolom a következőt. A végén pedig (mivel ezt előtte főztük), hagyom néhány percig, aztán lekapcsolom, és csak másnap szedem ki a sütőből.
Ha pl nyersen rakok gyümölcsöt, akkor a végén több időt várok. Ott is lehet látni, hogy a lé mikor kezd el gyöngyözni benne. Úgy 10-15 perc, mikor hogy.
Remélem segítettem
Célát hogy teszel el?
Nekem megbuggyant! :S
Mi a titok?
Mond el nekem légyszi!
Nem vagyunk nagy chutney rajongók, kb még sosem csináltam :) ezért ha rászánom magam, nem hiszem, hogy ezzel sokat el tudok majd használni.
A másik, hogy néhány darabot fogok elrakni a fagyasztóba egészben, mert az úgy jó levesben később.
De ez megint nem egy nagy mennyiséget jelent.
Aha!
Én nem várom meg, mert hátha elviszi valami gomba az egész paradicsom rezervátumomat, azt nézhetek ki a fejemből savanyított paradicsom nélkül a télen..... ☺
Már csak egy dagra való lecsót akarok elrakni, és kb 2 főzetnyi paradicsomlevet, illetve kb 5 üveg ketchupot, de utána nem tudok mit kezdeni a sok sok sok paradicsommal, ami a kertben terem.
Segítsetek!
További ajánlott fórumok:
- Lakatlan sziget, lehet belőle paradicsomi állapot?
- A Sakk és az élet párhuzama. Avagy hogyan hasznosítsuk sakktudásunkat az életben.
- A boltokban mindig megnyomkodom a paradicsomokat,...
- Mivel tüntethetem el a paradicsomfoltot a blúzomról?
- Mit lehet csinálni a sok zöld paradicsommal ami nem érik be a ketrben a fagy miatt?
- Csajok, Szilikon, ez lesz a Paradicsom :)