Van valami ötletetek a megmaradt leveshús hasznosítására? (beszélgetés)
Sziasztok!
Tetszenek az ötletek, elsőként én is a húspástétomra gondoltam, de rengeteg hús megmaradt. Igazából egy egész fácánt megfőztem és csak ketten ettünk belőle.
Tetszik a hortobágyi palacsinta ötlete is, igaz hogy nemrég volt de nagyon ízlett. Az jó lehet vajon fácánból is?
Én imádom a vadhús mellé a gyümölcsszószokat, csak lehet hogy akkor át kellene sütnöm a nagyobb darabokat (pl. melle, combja), az apróbból meg csinálnék szendvicskrémet.
A vadasmártást sajnos nem szeretem. Mondjuk lehet hogy az a baj hogy csak a menzán ettem régen és ott nem valami finoman készítették:-DDD
Krumplipüre és valami szósz. Ha fácán, mennek a gyümölcs-szószok is, ha szeretitek.
Lehet belőle pástétom is, le kell darálni legalább kétszer, margarinnal kikeverni, mustárral, borssal, majorannával ízesíteni. Margarin helyett lehet füstölt szalonnával összeörölni, nem éppen fogyókurás, de az "igazibb" vadpastétom.
Ha maradt mellé egy kis zöldság, készíts hozzá vadasmártást és egy kis zsemlegombócot, az hamar meg van.
Zsgombóc:sűrűbb palacsintatészta, ebbe kenyér, vagy zsemle kocskára vágyva, ha időd engedi megpirítva, nem muszáj zsiradék hozzá, elég a teflon serpenyő és amikor meghűlt bele a tésztába, majd állni egy keveset, fél óra is elég és utána lobogó vízbe szaggatni kanállal, de utána már ne lobogjon a víz, csak lassan forrjon.
Kis vajra szeded és kész.
Ja, azért írtam le, mert nem sokan ismerik .
További ajánlott fórumok:
- Mire használjak tojásfehérjét, ha megmaradt?
- A Sakk és az élet párhuzama. Avagy hogyan hasznosítsuk sakktudásunkat az életben.
- Karácsonyról megmaradt vagy megunt ünnepi ételek átalakítása, felhasználása
- Mire használható fel a rengeteg megmaradt csokitojás?
- Lehet valamit kezdeni a kovászos uborka megmaradt levével?
- Megmaradt savanyúságlé felhasználható valamire?