Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Cézár salátához milyen öntet kell? Joghurtos? fórum

Cézár salátához milyen öntet kell? Joghurtos? (tudásbázis)


1 2
36. Maffincs (válaszként erre: 35. - Maffincs)
2011. dec. 1. 20:01

+ citromlé

bocsi:)

2011. dec. 1. 19:35

igazi cézár sali:


majonéz, mustár, oliva olaj, szardella paszta , só, fokhagyma, worchester szósz, parmezán, jégsaláta, piritott csirke cici....

34. suzanne7 (válaszként erre: 33. - 07c4794583)
2011. nov. 8. 13:05
majd csak este csinálom :))
33. 07c4794583 (válaszként erre: 32. - Suzanne7)
2011. nov. 8. 12:21
na jó lett? :)
32. suzanne7 (válaszként erre: 31. - 07c4794583)
2011. nov. 8. 10:34

Vannak itthon friss fűszerek,mindenképpen azt gondoltam beletenni,csak snidlingem nincs!

Megpróbálom így,köszi a tanácsot:)

31. 07c4794583 (válaszként erre: 28. - Suzanne7)
2011. nov. 8. 10:32

Leírás alapján én nem a húst fűszerezném - vagyis azt csak só, fehérbors -, hanem az öntetet készíteném el úgy, hogy a joghurtot olívaolajjal kikeverem, belenyomok 1 fokhagymát, kis citromlevet, és friss fűszerekből sok snidlinget, kevés petrezselymet és majorannát


szárított fűszer viszont nem jó az öntetbe, mert ropog az ember foga alatt - ha csak az van, a húst kell bedörzsölni vele, és úgy kisütni-megsütni-elkészíteni.

2011. nov. 8. 10:29

ezeket gondoltam beletenni:


*40dkg csirkemell

*grillcsirkefűszer

*fejes vagy jégsaláta

*lila hagyma

*foghagyma

*sajt

*natúr joghurt

*só

*bors

2011. nov. 8. 10:27

Ja itt a váncsa-féle cikk, 2-nél több agysejttel, valamint minimális konyhai ismeretekkel rendelkezők számára igen szórakoztató :)


[link]

28. suzanne7 (válaszként erre: 27. - 07c4794583)
2011. nov. 8. 10:25
még nincs konkrét recept:D,nem tudom pl a husihoz milyen fűszert használjak,mert annyiféle van!
27. 07c4794583 (válaszként erre: 25. - Suzanne7)
2011. nov. 8. 10:24
Lődd fel a "receptjeim" alá, megvegzálom :)
26. 07c4794583 (válaszként erre: 19. - 6615c3e53b)
2011. nov. 8. 10:22
Egyébként kizárólag az ostoba emberek sajátja az a mentalitás, hogy ha valamit nem ismernek, vagy nem tudnak, akkor az tudálékosság meg f.szság. Nehogy véletlenül tanulj valamit, te úristen. Akinek több ismerete van nálad, az csak egy tudálékos hülye lehet, nyilván :)
25. suzanne7 (válaszként erre: 23. - 07c4794583)
2011. nov. 8. 10:21
Akkor ez Szuzi joghurtos csirkés salátája nevet kapja:)))
24. 07c4794583 (válaszként erre: 19. - 6615c3e53b)
2011. nov. 8. 10:18
Ez a hozzászólás pedig a saját igénytelenségedről árulkodik, nem az én kötekedésemről.
23. 07c4794583 (válaszként erre: 16. - Suzanne7)
2011. nov. 8. 10:17

Amit leírtál, az tutifinom cuccos lesz. Csak annyira áll közel a Cézárhoz, mint Makó Jeruzsálemhez. :)))


A Váncsának volt egy elképesztő jó írása a salátákról, hogy tulajdonképpen mi is az, és mitől saláta valami. Szerintem érdemes otthon, amikor egy saláta jól sikerül, saját nevet adni neki, mert a saláták száma gyakorlatilag végtelen, olyat raksz össze, amilyet nem szégyellsz. :)


Persze van 1-2, aminek klasszikus receptje van, mint például a Cézár - én speciel nem szeretem, ha a neve alatt mindenféle majonézes izéket árulnak :p

22. suzanne7 (válaszként erre: 21. - R-iett)
2011. nov. 8. 10:10
köszi ;)
21. r-iett (válaszként erre: 20. - Suzanne7)
2011. nov. 8. 10:09

joghurtos salátaöntet

pl

1 doboz joghurt (kb. 15 dkg)

½ citrom leve és reszelt héja

só és kevés cukor

esetleg zöldfűszerek, snidling

20. suzanne7 (válaszként erre: 19. - 6615c3e53b)
2011. nov. 8. 10:07
így van én arra gondoltam amit sok helyen lehet enni,ezt a másik változatot abszolút nem ismertem!:)
19. 6615c3e53b (válaszként erre: 14. - 07c4794583)
2011. nov. 8. 10:05
Jaj, már ne kötekedj. Nem az eredetire gondolt szerintem, csak olyasmire. Ne legyél ennyire tudálékos:)
18. suzanne7 (válaszként erre: 14. - 07c4794583)
2011. nov. 8. 10:02
megértettük:),én voltam a félrevezető,mert én eddig cézár salátaként ilyen joghurtos öntestes verziót ettem!
17. 07c4794583 (válaszként erre: 15. - Iviiiiii)
2011. nov. 8. 10:01
Ja aha, akkor ha fél kiló oldalast tepsiben megsütök, tulképp hívhatom rántotthúsnak, hiszen csak az a kis panír hiányzik. :D
16. suzanne7 (válaszként erre: 13. - 07c4794583)
2011. nov. 8. 10:01

értem:)


akkor én eddig még soha nem ettem cézár salátát,hanem cézár salinak mondott valamit,de az nagyon fini és valami olyasmit szeretnék most is csinálni ami salátából-lilahagymából-fokhagymából-sajtból-grillcsirkemellből és valami joghurtos öntetből áll :)

15. Iviiiiii (válaszként erre: 14. - 07c4794583)
2011. nov. 8. 09:59
ha ezt nekem írtad, tudom hogy készül az eredeti cézár saláta. de mint kiderült a fórum kiírója nem olyat szeretne enni, hanem azt amit sok étteremben (pl mekiben is) annak hívnak. én egy ilyen verziót írtam le.
2011. nov. 8. 09:58
Még egyszer mondom, bár látom, senki nem szeret tudomást venni a tényekről, jégsalátára bolti majonézt nyomni, az NEM Cézár-saláta.
13. 07c4794583 (válaszként erre: 9. - R-iett)
2011. nov. 8. 09:56

Az öntet rohadtul nem majonéz! Pont most írtam le. Fokhagymás olajka, belenyomigálod a citromot, beletekersz kis borsot, kell 1 nyers tojás (ha terhes vagy, ez nem a te kajád, bár én felfőzném majdnemlágy tojásnak), ESETLEG egy kis mustár, de korántsem annyi, mint a majonéz esetén, szevasztavasz. Nem kell egy rakat tojás meg mustár, na meg főleg nem semmilyen tejtermék...


Worcester-szósz:


"A Nevét egy angliai városról (Worcestershire) kapta, ahol eredetileg gyógyszerészek készítették egy Indiába szabadult -és onnan visszatért- ember kívánságára (talán ettõl van az a tipikus gyógyszerillata?). A szót -és a szósz nevét- hivatalosan kiejtve vúszter-nek mondják.


Maga a szósz nem más, mint fûszerezett marhahús kivonat (azaz redukció). Sötétbarna színû szósz, amelyet -a húskivonaton kívül- malátaecetbõl, szójababból, cukorból, tamarindból, sóból, cayenne borsból, fokhagymából, szegfûszegbõl és még számos más fûszerbõl készítenek, és legalább három évig fahordókban érlelik, így kapják ezt

a speciális mártást."

12. suzanne7 (válaszként erre: 11. - Iviiiiii)
2011. nov. 8. 09:55

Köszi,most már ezt is tudom:)

Igen a bolti majonézt megeszem:),a sajtokból meg szinte mindet úgyhogy azzal nincs gond:)!

Köszönöm a tippet:)

11. Iviiiiii (válaszként erre: 10. - Suzanne7)
2011. nov. 8. 09:53
egy lötyi amitől marhahús íze lesz a kajának :) egyébként én szoktam néha úgy is csinálni az öntetet, hogy majonéz, tejöl, só,bors, és márványsajt és fokhagymapor. így is cézár :) és a bolti majonézt gondolom megeszed. :)ha nem szereted a márványsajtot tehetsz bele parmezánt vagy füstölt sajt is. persze kicsire kell reszelni :)
2011. nov. 8. 09:47
bocsi a tudatlanságom miatt de mi az a Worcestershire szósz?:)
9. r-iett (válaszként erre: 5. - Suzanne7)
2011. nov. 8. 09:45

hm...ilyet is találtam

Öntet – az öntet általában majonézzel készül. Ez lehet konyhakész vagy házilag készített majonéz, az utóbbi nyers tojássárgájával készül, így nem mindenki számára kedvező. Az öntethez szükséges még olívaolaj, fokhagyma, borecet vagy citromlé, Worcestershire szósz, szardella, só, bors (esetleg mustár és kapribogyó). A saját készítésű öntet valójában aioli mártás Worcestershire szósszal kiegészítve.

8. suzanne7 (válaszként erre: 6. - 07c4794583)
2011. nov. 8. 09:44

Köszi:),már nekem is feltűnt,hogy merőben más a netes recept szerint mint amit én szoktam enni cézár saliként:))


Akkor csinálok sima joghurtos öntetet a csirkemell-paradicsom-saláta-lila hagyma kombináció mellé:)!

2011. nov. 8. 09:42

Ja és egyébként a mai irányzat szerint kerül bele szardella vagy szardellapaszta is, ami ugyan rohadtul sós, de én személy szerint imádom. New Yorkban gyakorlatilag csak ilyet kapni.


Akit bővebben érdekel a téma (profiktól):


[link]

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook