Szükségem lenne egy szigorúan zselatinmentes joghurtos, gyümölcsös túrótorta receptre (tudásbázis)
Akkor ideírom Neked, hogy ne kelljen keresned:
4 db. Tojássárgát habosra keverni
20 dkg. Cukorral
13 dkg. Vajjal
50 dkg. Áttört-Tehéntúróval
10 dkg. Mazsolával
1 csg. Vaniliáscukorral
1 db. Citrom héját belereszeljük és
2 és 1/2 evőkanál Búzadarát teszünk bele.
Végül a tojásfehérje keményre vert habját fakanállal óvatosan hozzákeverjük és zsírozott lisztezett tortaformában sütjük mint a piskótát!
Jó étvágyat kívánok: Fiti
Köszi szépen..... hát nehéz úgy hogy a párom is éppen megegye.. hiába ennék én tökfőzeléket tökfőzelékkel,, ahahah
köszike fiti,, az nekem is valóóóóó
Az történt, hogy Én szépen bepötyögtem a receptekhez és amikor elmentettem kiírta, hogy van már ilyen !
Nézzétek meg az a címe: Mazsolás túrórtorta:)
Az enyém arányaiban más csak:)
Jól hangzik:)
Hát néha nehéz ám kitalálni nap mint nap a menüt...ha meg még diétán is vagy akkor tényleg nem egyszerű.
szívesen,,,, van még egy jó receptem,amit kaptam, de még nem csináltam meg, nagyon jónak tűnik, ha megcsinálom megosztom veletek...
emeletes élvezet a neve,,,most látom:-)))))))
köszikeee
ja, egyébként van amikro tudom 2-3napra előre is, de elvileg diétán vagyok,,,, így aztisfigyelembe kell vennem..
SZóval én nem tettem bele zselatint, de a tetejére igen. Bár azért a túró jó legyen.Én nádudvarit használtam hozzá. és telejsen összeállt az egész. viszont ez a morzsás megoldás annyira nem jött be, de tényleg nagyon gyors ésfinom, és a fahéj jó kis pikantériát ad neki.
Én kis mennyiségben csináltam, a vaj lehet több is, nehogy szárazlegyen az alap.
itt van sok,
* Automatikusan eltávolított tartalom.
akarjátok az egyszerűbb változatot?? Én leegyszerűsítettem ezt.
Ez a túró torta (vagy krémsajt torta) a világ legegyszerűbb tortája. Nem igényel főzést, és kb 10 perc az elkészítése. Olyan finom, hogy akár komoly vacsora után is tálalható desszertként – de délutáni teázás-kávézáshoz is kiváló.Nem muszáj követni pontos mértékeket sem, csupán a józan eszünket..
Szükséges hozzá 1 doboz Mascarpone vagy Ricotta krémsajt. Ha nincs, akármilyen krémsajt vagy túró megteszi. Ha aggódunk a derekunk szélessége vagy a koleszterin szintünk miatt, adjunk a krémsajthoz egy fél doboz zsírmentes tejfölt.
A torta alaphoz szükséges 4-5db keksz – ez lehet háztartási keksz, vagy akármilyen tea keksz vagy teljes kiőrlésű keksz. Egészséges változat az, ha cukormentes zab kekszet használunk - lisztérzékenyek pedig glutén-mentes kekszet vagy kukorica-pelyhet alkalmazzanak!
Turmixszoljuk porrá a kekszeket, vagy 3 maréknyi kukorica pelyhet. Öntsük át egy kis tálba, amiben majd tálaljuk a tortát. Olvasszunk meg egy darab vajat, kb 25grammot, és adjuk hozzá a keksz-porhoz. Keverjünk bele egy kávés kanálnyi fahéjat és egy kanál mézet (kihagyható, ha a keksz édesített). Keverjük el rendesen, és egy kanállal nyomjuk le alaposan és egyenletesen a tál aljába.
A krémsajtot vagy túrót keverjük el a tejföllel és egy citrom reszelt héjával, valamint egy fél citrom levével egy másik tálban. Adjunk hozzá ízlés szerint egy-két kanál vaníliás cukrot. Ha mascarpone az alapanyagunk, akkor csupán egy kávés kanál vanília kivonatot keverjünk bele, mert a tripla krémsajt elég édes önmagában is. Így diétázók és diabetikusak használjanak csupán egy kávéskanálnyi vanília kivonatot és max. egy evőkanál mézet. Öntsük a krémsajt keveréket a torta-alapra, és hűtőszekrényben hagyjuk állni kb 4 órán keresztül. (Tipp: ha muszáj hamarabb tálalnunk, akkor adjunk a krémsajt keverékhez egy kis pohárnyi kikevert zselatint. Egy-két órán belül a torta a hűtőszekrényben szilárd lesz).
Tálalás előtt díszítsük a torta tetejét friss gyümölcsökkel, lekvárral, gyümölcs sziruppal stb
Az nem olyan nagy hátrány, ha nem kell sütni :))
Megosztod velünk?
Már próbáltam, megköti vmennyire de nem az igazi:(
Még próbálkozom az arányokkal hátha.
Sziasztok!
Én éppen a napokban találtam egy receptet, kb 10 perces, de ezt nem kell sütni, és nagyon finom. Bár ehhez csak túró kell, és a tetejére lehet tenni gyümölcskocsonyát. Mindenképpen sütős kell ebben a melegben?
sziasztok
zselatin helyett köttessétek meg a krémet pudingporral!!!!
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Küldj egy gyümölcsött!🍍🍉🍇🍊🍋🍌
- Melyek a lúgosító ételek, zöldségek, gyümölcsök?
- Írjunk gyümölcsöket, zöldségeket szóláncban
- Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem.