Hány hónaposan állt fel es indult el a gyermeketek? (beszélgetés)
Sziasztok!
A nagyobbik fiam kb 8hósan állt fel, 1,5 évesen tanult csak meg igazán járni.
A pici 11 hósan már elindult...
mert egy észvesztően lusta gyerekem van:D speckósan közlekedett a földön a seggén csúszva,ha mi felállítottuk,akkor jó volt,de magától nem volt hajlandó felállni,de mivel mi felállítottuk,így előbb indult el,mint fel tudott állni.de már elmúlt egy éves.
egy ismerősöm gyereke elmúlt 1 éves,de még ő sem állt fel.ráér!
A kisfiam kimondottan nehéz súlyú, 8 hónaposan felállt és 10 és fél hónaposan elindult most 13 hónapos és úgy szalad, alig bírjuk utolérni.
Ne aggódj, minden baba más, nincs lemaradva. Egyik napról a másikra képesek új dolgokat produkálni minden előzmény nélkül.
hulyen fogalmaztam meg az utolso mondatomat:))
azt akartam mondani,hogy jo az izom tonusa,ugyhogy nem azert nem maszik,mert gyenge...
o meg nem maszik:(...mert ducika:)
de az igazsaghoz hozza tartozik,hogy en meg anno egyaltalan nem kuzstam-masztam...en is kover baba voltam,mint Bence...probalkozik,de nemn birja magat,pedig nagyon eros gyerkoc...es az izomtonusa is rendben van...
szia!
nem hiszem, hogy bármi gond lenne vele..
Nekem mindkét lányom 10 hónapos korában állt fel és 14 hónaposan indult el.
:) Nincsmit, szívesen!
Én is ilyen vagyok! Dehát, egy ANYA az ilyen, aggodalmas! :)
mindenkinek koszi!!!!mind aranyosak vagytok!koszi hogy reagaltatok a kerdesemre:)
nagyin megnyugtato minden hozzaszolas...
mintha a baratnom lennel:)
kedves vagy,hogy meg utana is neztel:)
hidd el en is allandoan bujok minden konyvet,de az mindig megnyugtatobb,ha szemelyes peldakat lat,hall az ember...
koszi szepen!!!!
Ittenem, most látom az új képet! :DDDDDDDD
Hogy egyem a hurkáit! :o))))) :oP
Közben a megnyugtatásodra utánanéztem, a "Kismamák nagykönyve"-ben így írják:
"Előfordul, hogy egy gyermek a táblázatban megadott átlagos kornál előbb, vagy később sajátít el valamit, illetve valamely területen lassabb előrehaladást mutat. Ennek semmi jelentősége nincs - lényeg, hogy fejlődése folyamatos legyen, a maga tempójában fejlődjön, egyik lépcsőfokról feljebb jusson a következőre."
Szóval csak semmi aggodalom! :)
Jézusom! :(((
Hát megjártátok azt hiszem a poklokat akkor! :((
De hál istennek, vagy akárkinek, rendbejött és tökéletesen egészséges! Ez meglátszik a képekről! :))) Csupavigyor baba!
Semmi baj nincs vele, hidd el! De mondom, ha téged az jobban megnyugtat vidd el dokihoz, kérdezzétek meg, így tényleg te is megnyugszol!
Ha álló helyzetbe rakod megtartja a saját súlyát, vagy azonnal összeesik?
Ha lépked, álló helyzetben, az nagyon jó, mert a reflexek megvannak a járáshoz!
Semmi gond, ki kell várni, míg ő jön rá, hogy kell felállni! Addig nem érdemes erőltetni. Szoktatni lehet hozzá, hogy felállítod, rugóztatja magát, lépked, szerintem ez neki is tetszeni fog. Pár percig napi szinten többször ez nem ártalmas!
inditott szulesm volt..17ota utan szultem meg...o kb. 6-7 orat volt a csontjaim kozt,es felo vol,hogy osszenyomult az "agya" az agyburkok:(
csinaltakneki fejultrahangot,de semmi nem volt,az orvosok csak csodalkoztak,hogy ilyen nics...
aztan a nagy erolkodestol,legyengult es ujra kellet eleszteni,ezekutan hideg inkuba volt teve igy elkezdettt szabalyosan kihulni,emiatt egyfajta rangogorcse volt...igy az veroxigen szintje elkezdett csokkenni..de a gyors kezelsre varatlanul gyorsan reagalt(a dokik szerint)..
a kihules miatt mondtak,hogyha nemm melegszik fel idejebe szabalyszeruen a kihul es belehal:(((
mire engeded rá a súlyát?? nem értem
egy ekkora baba gerince már vígan elviseli a saját súlyát
bár szerintem ne próbálozz azzal, hogy direktbe járatod kézenfogva (nem tudom miért, de ezt mindig felesleges marhaságnak tartottam)
További ajánlott fórumok:
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- Van köztetek olyan, aki úgy esett teherbe és szülte meg gyermekét, hogy akkor éppen nem álltak a párjával jól anyagilag? Megbánta?
- Kinek mikor állt fel először önállóan kapaszkodás nélkül a babája és utána mikor indult el?
- Hány hónaposan indult el a babátok?
- Okozhat az valami problémát, ha a babám 5 hónaposan stabilan ül és ma fel is állt kapaszkodva?