Kinek mikor állt fel először önállóan kapaszkodás nélkül a babája és utána mikor indult el? (beszélgetés)
na ezen aztán ne aggódj! ez nem lóverseny, minden baba más és más! nekem mind a 3 bébi 8hósan állt fel, az első 14hósan indult el, a második 12hónaposan, a 3. csupán 17hósan!!! A legkisebb meg 6hónapos és nem igazán forgolódik, néha egyet forog, hogy megmutassa azért tudja ő ezt, de nem igazán produkálja magát...szerintem nem is fog állni 8hónaposan... aztán ki tudja? lehet mégis szalad majd 1éves szülinapján...:)
minden gyerek más tempóban érik, amint látod még a tesók is, úgyhogy ne aggódj, majd megy, ha akar, neked meg addig jó, amíg nem kell utána rohanni:)))
Szia!
Az én fiam 6 hónaposan mászott oda bútorhoz,hogy felálljon mellette,7 hó körül már csak egy kézzel kapaszkodott amikor tárgyak mellett sétált.
Önállóan 10-11 hónapos korában állt fel a szoba közepén kapaszkodás nélkül.Most 12 és fél hónapos,nemrég vette csak rá magát,hogy többet sétáljon pár lépésnél.Eddig fognia kellett valamit,ha egy üres szatyrot az is mindegy volt,csak kapaszkodjon :) Most a kanyarodást gyakorolja egyenlőre kevesebb,mint több sikerrel :D
Nem hiszem,hogy aggódnod kellene.Én is meglepődtem,hogy a bútor mellett sétálástól több,mint 5 hónap telt el,mire arrébb mert tőle lépni.Előtte nem érezte magát biztonságban.Jobban tudják,mint mi :)
Minden gyerek más és más.
A fiam még kapaszkodás nélkül nem áll fel egyedül, de már 5-6 lépést megtesz önállóan és 10 és fél hónapos. És nem erőltetjük a menést, mert időm sincs vele kézen fogva sétálni 3 gyerek mellett. Eleinte tolta maga előtt a járássegítőt, bébitaxit, foteleket, stb.
De ha a kis könyvben elolvasod, hogy 1 évesen mit kell tudnia a babának, ott még nem szerepel, hogy önállóan tudjon menni.
Jujjj, ahogy kezdtem olvasni a címet először azt hittem, valmai roppant perverz kérdés... :D
Hm. Én már nem emlékszem, hogy 9 vagy 10 hónapos lehetett. Lehet, hogy inkább 10. És menni a mai napig úgy megy, hogy legalább a kisujjam körmének a végébe kapaszkodik. :) Mondjuk egy ideje már megcsinálja azt, hogy 2 tárgy között megtesz pár lépést, tehát nem kapaszkodik egy rövid ideig. Kezd rájönni, hogy megy ez neki. Én mondom egy ideje, hogy fizikailag rég képes rá, csak agyilag nincs tisztában vele, hogy ő ezt TUDJA. :)
Ja! 3 nap múlva már 17 hónapos lesz!!! Kicsit kényelmes típus, nem is tudom kire üthetett...? :)))
Ez nagyon gyerekfüggő nekem a kislányom 5 hónaposan állt és 9 hónaposan elindult!!
De a másik kettő mindent úgy csinált ahogy a nagykönyvben van 6hósan ültek,10hósan álltak és 1évesen indultak el.
A most fél éves babám még nem hogy nem áll,de ülni is még elég bénácskán ül:-)
16 hósan állt fel egyedül, 18 hósan járt. Én 17 hósan szóltam a dokinak, hogy most már aggódom. Azt mondta, ne tegyem, garantálja, hogy 1 hónapon belül járni fog. Igaza lett.
De 11 hósan még messze nem kell aggódnod.
Szakirodalom szerint önállóan járni 18 hós korára kell a gyermeknek, bár utálom a kell szót.
Az én gyermekem először kézenfogva sétált sokat, majd önállóan, és csak ezután tudott kapaszkodás nélkül felállni...
fiam 1 évesen indult el egyedül, rá egy hónapra tudott csak kapaszkodás nélkül felállni. (kapaszkodva 7 hónapos korától állt fel)
egyáltalán nem kell aggódnod, 11 hónaposan még nem kell egyedül járnia, se felállni!
Nekem az első lányom 9 hósan állt fel először és utána mindenbe belekapaszkodva mindenütt felállt, de sokat mászott is és nem lépegettünk vele, nem volt járássegítője sem, szóval hagytuk, hogy egyedül csináljon mindent, így épp 13 hósan kezdett el kapaszkodás nélkül járni.
A második kislányom 10,5 hósan állt fel először, most 11,5 hós és még mindig leginkább mászik illetve amibe csak bele tud kapaszkodni, ott feláll.
Nem siettetjük semmiben, a mászás nagyon fontos fejlődési szakasz:))
További ajánlott fórumok:
- Örökölt vagy önállóan megteremtett gazdagság
- Senki nem sétáltatta az önállóan még menni nem tudó babáját kézenfogva?
- Hagyd veszni, mert amibe kapaszkodni kell, az nem fog örömet okozni. Mit jelent ez?
- Kicsi erkélyre milyen futó növény ajánlott ami nem falra kapaszkodik?
- Okozhat az valami problémát, ha a babám 5 hónaposan stabilan ül és ma fel is állt kapaszkodva?
- A forgó korongot kapaszkodóval hogyan kell használni?