Hány fokon és meddig kell sütni a sütőtököt, hogy olyan jó gesztenye állagú legyen a végeredmény? És milyen sütési módban? (tudásbázis)
Hát, a mostani már jobb, de ez sem lett az igazi :(
Külseje eléggé megégett. Belseje még mindig vizes, de már kevésbé. Akkor alacsonyabb hőfokon kéne sütni?
A szürkehéjú fajtát csináltam. Ja és hagyományos sütési módban kezdtem, később váltottam légkeverésesre.
A nagydobosi sütőtök (szürke héjú gömbölyű) lesz olyan megsülve, mint a gesztenye. Én azt szeretem legjobban!!
A körte alakú sütőtök soha nem lesz olyan, mindig is puhább és nedvesebb lesz!
Nekem meg a hagyományos kerek lesz fullasztóan parázs, ezért tértünk át az orange tökre, az jóval édesebb.
Amúgy ha te a pearázsabbat szereted ,akkor süsd tovább légkeveréssel, így elpárolog belőle a víz
szia..
nem a hőfokon múlik..azon,hogy milyen fajta a tököcske..ha parázs fajta parázs lesz,ha meg nem akkor vizesebb..én mindig nagylángon sütöm és látszik azon,hogy mikor a jó..
tedd be a lerbe és majd elválik,hogy jó -e a tök..
További ajánlott fórumok:
- Ki tud finom gesztenye torta receptet ajánlani?
- Ti mit készítenétek ha nem szeretnétek a sütőtököt de mégis egy "raklapnyit" kaptatok?
- Milyen barna hajfestéket válasszak, hogy a végeredmény ne legyen vöröses árnyalatú?
- A paleolit recepteknél feltüntetett egyes lisztek (kókusz, gesztenye, stb.) helyettesíthetők-e vagy csak az használható ami le van írva?
- Most vettem sütőtököt. Belül a mag 3/4 része kicsírázott kb. 2 cm-esre. Ehető a tök?
- Hajvasalás során, milyen technikát alkalmazol annak érdekében, hogy ne legyen túl lapos a végeredmény?