Imádom a sütőtököt!!!! (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Szerintem is sütve a legfinomabb. Éppen most is sütök. Még van 2.
A sütőtököt és az édesburgonyát semmilyen ízesítéssel nem szeretem csak natúr a saját ízével.
Mennyiségekről ne kérdezz, sose figyelek rá. 😇
A sütőtököt meghámozom, felkockázom, egy közepes méretű krumplival. Ezt nem mindenki tesz bele, gondolom, én azért szoktam szinte minden krémlevesbe, mert selymesebb "testesebb lesz.
Kb. háromnegyedig, tehát nem teljesen puhára főzöm, a gömbér háromnegyedével együtt, én csak sót, borsot, egy pici fokhagymát teszek bele. Lezárom, botmixerrel pépesítem, majd teszek bele tejszínt, 20-30%-os zsírtartalmút, belereszelem a maradék gyömbért, és egy picit még összemelegítem, nem hagyom forrni már.
A tetejére száraz serpenyőben kisütött csípős kolbász chipset szórók (Vagy a Sparban, vagy a Lidl-ben szoktam venni, snack kolbászkákat). Az édes-csípős együtt nekem elképesztő ízorgia.
Azt szeretném tudni, milyen fűszereket használnak hozzá.
Mit tegyek bele a tökön, reszelt gyömbéren kívül?
Sütve mi is szeretjük.
A sütőtöklevest most próbálgatom elkészíteni.
Rá ment a gatyám is,
Gatya nelkül nehez lesz ät telelned, süvit a zug meg a minus
További ajánlott fórumok:
- Ti mit készítenétek ha nem szeretnétek a sütőtököt de mégis egy "raklapnyit" kaptatok?
- Most vettem sütőtököt. Belül a mag 3/4 része kicsírázott kb. 2 cm-esre. Ehető a tök?
- Lehet sütőtököt lefagyasztani?
- Hogyan kell sütni a sütőtököt?
- Hogyan és meddig kell sütni a sütőtököt?
- Hány fokon és meddig kell sütni a sütőtököt, hogy olyan jó gesztenye állagú legyen a végeredmény? És milyen sütési módban?