Most vettem sütőtököt. Belül a mag 3/4 része kicsírázott kb. 2 cm-esre. Ehető a tök? (tudásbázis)
Azóta már vettem másikat. :D
A magoknak a tyúkok nagyon örültek.
Viszont a töknek az a része, ahol a magok vannak, nagyon keserű volt, úgyhogy az is ment pipieledelnek. (pont a legjobb része, azt szeretem a legjobban)
Úgyhogy nem lett egy kiadós vacsi belőle.
Szerintem érhetően írtam ki a kérdést, minden infót tartalmaz. :D
"Belül a mag 3/4 része kicsírázott kb. 2 cm-esre."
...a tökmagot nem használjuk? Nekem ez új.Mamám sose dobta ki,megpucolta,sütőben megpiritotta.
A foci meccsen mit rágcsálnak? A levest szokták megszórni tisztított, pirított tökmaggal,és meglocsolni pár csepp tökmag olajjal.Salátákba is kitűnő.
A csirák meg nagyon egészségesek és nem kis pénz kérnek értük bioboltokban.
Szóval hajrá,a s.tök minden része egészséges,finom.
miért ne, ha finom a magot, nem használjuk fel sem a sütésnél, sem a levesnél....
érdekes, hogy a mag ennyire életképes, én biztos meg is kostolnám....
A nagy nedvességtartalom miatt csírázott ki,nem jelent semmit,nyugodtan használhatod.Egyébként a különböző magvak csíráit is sokan eszik,salátába belekeverheted.
Simán kikapratam, megsütöttem. Most vettem ki a sütőből. Alig várom, kihüljön egy kicsit.
Hát nem semmi! Ilyenről még nem is hallottam.
A töknek tuti, nincs baja. Ha találsz a magok közt, ami még nem csírázott ki, azt érdemes lenne elvetni, hátha szép termést hoz.
Igen! Ez nem jelent semmit! Ahogy a többiek írták: kikaparod és irány a sütő! De csinálhatsz a töktől süteményt is, a receptjeim között megtalálod (Gibenyica a neve). Jó étvágyat!
Igen!!! Kapard ki a magvas részt kanállal, vágd félbe, aztán megint félbe. És süsd meg. Én minden nap eszem, most van a szezonja.
Ha szereted a tököt, akkor a csírátlan magokat tedd el és ültesd el tavasszal, mert ezek szerint kajakra megérett.
Egy zöldséggel kevesebb amit meg kell venned és amit amúgy is szeretsz...
Ez akkor történik,ha a tök régen le van szedve,ilyenkor elkezd csirázni,nekem is kicsirázott pár éve.A mag nem való semmire,de a tök az jó,nyugodtan megsütheted.
Ilyennel még én sem találkoztam... (szépek a képek :) ) :D
Én régebben a körte formájút ettem, de az utóbbi években át álltam a nagydobosi-ra. Akkor szeretem igazán, ha lisztes és édes! Olyasmi, mint a szelíd gesztenye... jaj, meg is enném most!
sose láttam ilyet de még nem is hallottam róla!!!!
szerintem a tökhúsnak ettől semmi baja nincs
nekem is van itthon tököm, nagyon szeretem, lehet este nálunk is ez lesz :))
igen jó! :D
ültesd el őket ;)
Én ilyet még sosem láttam! Érdekes!
A töknek szerintem semmi baja.
Lefotóztam, a képek című új naplómba raktam. :D
de érdekes... szerintem semmi baja :)
de jó :-D nem fotóztad le? :-)
Semmi baja sincs. Lehet hogy már nagyon régen leszedték, és a raktárban a magok el kezdtek dolgozni. :D
Kóstold meg a tököt nyersen (én szeretem is úgy), ha ropogós és finom édes, akkor simán megsütheted...
Most vettem egy sütőtököt. Ha nem látom, el sem hiszem, hogy a magok 3/4-e kb. két centi nagyságúra kicsírázott a belsejében. Ki tudtam kapargatni, de attól a tök még ehető? Kivülről sem volt semmi baja egyébként.
Most vettem sütőtököt. Belül a mag 3/4 része kicsírázott kb. 2 cm-esre. Ehető a tök?
További ajánlott fórumok: