Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egyik nap a felvágott paradicsomban kicsírázott magot... fórum

Egyik nap a felvágott paradicsomban kicsírázott magot... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Mimóza07)
2022. szept. 17. 21:53
A fürdőben nekem is orchideák laknak. Meg a konyhában is. A nappaliban meg sötét van, mert a redőnyök le vannnak engedve nap közben is, hogy ne fakuljanak a könyvek, lemezek. Szóval nem sok esélye van szegénynek.
15. Mimóza07 (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 17. 21:08
Én komolyan írtam, de hát ha te elvicceled 😏 most paradicsomot akarsz nevelni, vagy fűzfakórót? :) Ha a fürdőszobatokban allandóan megy a fűtés, ott jó helyen lenne. Egy párásítót még pluszba berakni, aztan kész a füvészkerted. Én is ott tartom az orchideakat mert ott szeretnek. Télen. Van egy ablak a radiator felett, aztan oda szoktam felpakolni. De tőlem aztan próbalkozhatsz Dr Csonttal is. Attól a pasitól még tuti le is babázik :D
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Mimóza07)
2022. szept. 17. 20:53
A "rendes" növényeimtől nem veszem el sem a fényt, sem a helyet. A tévé mellett nem sok jóra számíthatna, mert ott viszonylag sötét van, esetleg egy-két órára van bekapcsolva. Mondjuk dr. Pol magyar hangja biztos megnyugtatóan hatna rá. 😃
2022. szept. 17. 20:33
De egyebkent valószínű semmi nem lesz belőle ha csak berakod a tv mellé. Lesz egy szobanövényed, termés nélkül. Vagy egy idő utan siman csak elszárad.
2022. szept. 17. 20:28
Fűtött fóliaban télen is termesztenek paradicsomot. Nem lehetetlenség otthon se. Egy párás meg fűtött helyiség kell hozzá, ahol mindig ugyanannyi a hőmérséklet. Akkir siman lehet belőle termés.
11. bozsu55 (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 17. 20:24
Amit produkál az élet, nem mindent használunk ki.
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Liliom10)
2022. szept. 17. 19:47
Ez de jó! 😍
9. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 17. 19:42
Tavasszal én az almában találtam pár kicsírázott magot. Elvetettem, és most van két cserépben kb. 20 cm-es "almafám" ! :)
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Bozsu55)
2022. szept. 17. 19:31
Szólhattál volna hamarabb a paradicsomomnak, hogy ne csíráztassa a magját belül.
7. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 17. 18:40
Ennek a folyamatnak nem most van az ideje.
2022. szept. 17. 18:04

A téli termésből nagyon finom diétás paradicsomlevest lehet készíteni.

Recept, 4-kanál forró viz, egy piros tányérba.

2022. szept. 17. 18:00
Rakd olyan helyre ahol sok a fény és meleg van, majd írd meg milyen lett.Jó lesz dísznek, ha más nam.
4. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2022. szept. 17. 17:57
Nem baj, dobd ki. Elég február 20. után elkezdeni a paradicsom vetését. A mostani palántád megfelelő fény hiányában megnyúlna, atkás is lenne, tönkre menne.
3. timycat (válaszként erre: 2. - Napsugár8)
2022. szept. 17. 17:42

Télen nincs beporzó, így tuti nem lesz termés, ha még valahogy termés lenne is, fény kell hogy szépen beérjen.

Magot, ami még nem csírázott papírtörlőbe csomagolva el lehet tenni, ültetés előtt pár nappal beáztatni és úgy elültetni. Én február magasságában szoktam elültetni. Aztán minél előbb ki a földbe, mert cserépben nyeszlett lesz.

2022. szept. 17. 17:31
A magot csíráztatni (felénk) tejfölös pohárban kezdik, és majd amikor ott megerősödött, akkor átültetni virágládába. Majd ott még nevelkedik, erősödik, de akár ott is marad, és a konyhádban szüreteled a termést. :))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook