Ha szeletelve veszek felvágottat, rendszeresen belevágják a végét. Van erre valami szabály, hogy hány deka alatt nem lehet beletenni? (tudásbázis kérdés)
Olyan nincs hogy köteles megfordítani a tarját mi csak egyoldalról szeletelünk.Ha a végét tudjuk már csak adni ami nem olyan szép szeletek akkor azt csak annak adjuk oda (legalábbis én)aki azt mondja hogy nem baj pizzára kell úgyis.
A szalámi végeket selejtként tételesen lemérve külön kell kezelni.
Én is rendszeresen így járok. De az volt a legjobb, amikor a végét beleszeletelték, és egy új megkezdettnek az elejét is. Na akkor vettem először és utoljára is olyan szalámit, amiből csak kisebb végedarabka van. :D
Először mindig megnézem, hogy mekkora darab van, és milyen állagú. Mert sokszor elszineződik, vagy ki is szárad, és azt is belerakják.
Sziasztok én 1983-ban végeztem a kereskedelmit, és élelmiszer szakon!!!!
Tehát akkor volt rá szabály!!!!!!
10 dkg alatt nem lehet bele tenni a véget!!!!!
A sonkát szépen egyenletes szeletekre kell vágni, nem dirib, darabokra!!!!Mint ahogy mostanság teszik ezt sok helyen...és a sonkaféléknél pedig 15 dkg felett lehetett a véget beletenni..
De ez mondhatom mindig ""pofára megy ""
Érted, h mondom, ha szimpi vagy akkor nem kapsz véget, ha nem vagy szimpi akkor igen kapsz véget is!!!!!! :D :P
Ez van!!!
Mert mint az előttem szóló irta nincs rá lehetőség, h leírják a végeket...
A maszek pedig úgy teszi rá a hasznot, h a végeket a cicának lehessen adni....
Már csak az a maszek aki jó fej és így ez a vevőnek is tetszik!!!!
Van 1 jó szólás erre a hentesárú vég témára:
Nekem az egyik régi főnököm mindig úgy tett ha a kedves vevő szólt, h a véget ne tegye bele, erre ő azt mondta mosolyogva :
- " csókolom de hát ez az ELEJE""!!!!!!!!!!!!!!
:DDDDDD :PPPPP
Amúgy ma már nem élelmiszerben dolgozom, és én is járok így, ha nem tetszik vagy szólok, vagy nem veszem meg az árut.....
"Veszélyes hulladéknak" minősül(t), amikor dolgoztam élelmiszerboltban és tételesen (fajtánként miből hány dkg) kellett a selejtet vezetnünk, és nem lehetett kiadni állatoknak, ugyanis egy cég jött érte és vitte el a külön fagyasztóban tárolt maradék felvágottat, amibe mondjuk soproni, párizsi végét minimálisan be lehetett rakni, de p.ck szaláminál az a pici vége is száz ftos tétel egy rúdnál.
Nem tudom, ez a szabály most is érvényben van-e, vagy most mit csinálnak a boltok a maradékkal. (országos áruházláncnál dolgoztam, nem maszeknál)
AMúgy szerintem 20-25 dkg felett, ha normálisan van szeletelve, akkor belefér.
Szerintem ne csinálj belőle olyan nagy problémát:)
Az se lenne jobb, ha az eladó ujja vége lenne benne:))))
Tényleg ez legyen a legnagyobb problémánk!!!
További szép napot Mindenkinek!:)
Szia!
Csak annyit fűznék a "végéhez",hogy a szaláminak nem csak vége,hanem eleje is van,szoktuk mondani.
Képzeld csak el,ahol több ezer forintos szalámit árulnak,mondjuk egy 2 kilós darabból mennyit vágjanak le,hogy ne tekintsd a végének?Ha minden rúd szaláminak a 2 végét levágnánk és eladnánk párszáz forintért?
Kb,20 dkg "illik" beletenni a végét,bár azt is szépen gusztán,vékonyan.
Bár tényleg van aki a végét is szereti.
A vásárlók 90%-a belátja,hogy azt is el kell adni és nem tesz megjegyzést.
Szerintem durva, hogy lejárt szavatossági idejű áru van a polcon és még nekik áll feljebb, hogy szólsz.
Azért merik megtenni, mert mások összehúzzák magukat. Verseny van, ha nem tetszik, megyek máshova. Ilyen a piac. Utána meg sír, hogy nem él meg. Ja, fel kéne venni a versenyt a többivel. És nem romlott áruval meg a vevő semmibe vételével.
"Azért ez durva."
Hát, nem tudom. Szerintem nem igazán.
Egyébként tök jó, ha az embernek ez jelenti a komoly problémát, és csak ettől sokall be. :)
Sziasztok!
3 évvel ezelőtt dolgoztam boltban a végét is bele tettük ha nem fogyott el a szalámi másnap reggel azzal kezdtük,hogy levágtuk az elejét és azt adtuk cicának,kutyának ingyen.Mifelénk,de egy kisebb vagy nagyobb városban is bele teszik és nem szoktak reklamálni az emberek!
Nem kötekedés képen,de azt kívánom ennél nagyobb gondod soha ne legyen az életedben!!!
Kérdezd meg a fogyasztóvédelmi felügyelőséget. Biztosan van valami ügyfélszolgálati telefonszámuk.
Én onnan tudom, hogy pl. az összetört üveget nem fizettethetik ki, ha nem volt elzárva valamilyen formában.
Szia!
Nem tudsz máshova járni? Azért ez durva. Te viszed oda a pénzed, belőled élnek, nehogy már te húzd meg magad!
További ajánlott fórumok:
- Mikor utalják a rendszeres szociális segélyt? (Aktív korúak ellátása)
- A rendszeres gyermekvédelmi támogatást nyáron mikor kapjuk? Hallott már valaki róla mikor hordja a postás?
- Menstruált valaki rendszeresen terhessége alatt?
- Utolsó kilók leadása helyes étkezéssel és rendszeres sporttal
- Te hogyan változtatnád meg a segélyezés rendszerét Magyarországon?
- Van-e szabály arra, hogyha szeletelve kérem a felvágottat, az eladó köteles-e vagy tilos neki lehúzni a héját?