Imádom a sütőtököt!!!! (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Mennyiségekről ne kérdezz, sose figyelek rá. 😇
A sütőtököt meghámozom, felkockázom, egy közepes méretű krumplival. Ezt nem mindenki tesz bele, gondolom, én azért szoktam szinte minden krémlevesbe, mert selymesebb "testesebb lesz.
Kb. háromnegyedig, tehát nem teljesen puhára főzöm, a gömbér háromnegyedével együtt, én csak sót, borsot, egy pici fokhagymát teszek bele. Lezárom, botmixerrel pépesítem, majd teszek bele tejszínt, 20-30%-os zsírtartalmút, belereszelem a maradék gyömbért, és egy picit még összemelegítem, nem hagyom forrni már.
A tetejére száraz serpenyőben kisütött csípős kolbász chipset szórók (Vagy a Sparban, vagy a Lidl-ben szoktam venni, snack kolbászkákat). Az édes-csípős együtt nekem elképesztő ízorgia.
Azt szeretném tudni, milyen fűszereket használnak hozzá.
Mit tegyek bele a tökön, reszelt gyömbéren kívül?
Sütve mi is szeretjük.
A sütőtöklevest most próbálgatom elkészíteni.
Rá ment a gatyám is,
Gatya nelkül nehez lesz ät telelned, süvit a zug meg a minus
Kedves Fi,
Azt ajänlom csütörtökre,
hogy szavazzunk a sütötökre....
Egészségedre!
Tegnap vettem egy Hokaido tököt, ezt eddig nem ismertem. ma sütöttem meg. Hamar megsül, héjastól lehet enni. nagyon ízlik. Jövőre már csak ilyet vetek.
Szeretem én is,
most is van, majd este eszem.
További ajánlott fórumok:
- Ti mit készítenétek ha nem szeretnétek a sütőtököt de mégis egy "raklapnyit" kaptatok?
- Most vettem sütőtököt. Belül a mag 3/4 része kicsírázott kb. 2 cm-esre. Ehető a tök?
- Lehet sütőtököt lefagyasztani?
- Hogyan kell sütni a sütőtököt?
- Hogyan és meddig kell sütni a sütőtököt?
- Hány fokon és meddig kell sütni a sütőtököt, hogy olyan jó gesztenye állagú legyen a végeredmény? És milyen sütési módban?