Halas burgonyás fasírt recept
A Halas burgonyás fasírt hozzávalói:50dkg burgonya
25 dkg füstölt tőkehal
4 evőkanál tej
25 g vaj
150-200g fagyasztott zöldborsó
100g kenyérmorzsa
1 evőkanál olaj
A Halas burgonyás fasírt elkészítési módja:
Főzzük meg a burgonyát és a tojást, majd tisztítsuk meg , és törtjük össze. A halat sózzuk meg és a vajjal, a tejjel lassú tűzön 5-6 percig fedő alatt főzzük. Ezt követően szűrjük le, a halat vágjuk apró darabokra és a leszűrt levet keverjük a krumplihoz és a tojáshoz. Ezt követően a halat és a borsót is keverjük a masszánkhoz, formáljunk kis gombócokat majd lapítsuk el, és zsemlemorzsába forgassuk meg. A fasírtokat kenjük be olajjal és előmelegített tepsibe 25-30 percig süssük. Félidőben fordítsuk, meg, hogy a zsemlemorzsa egyenletesen arany színűre piruljon.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. márc. 8. 20:16
A halas burgonyás fasírt elkészítési módja és hozzávalói.