Egyiptomi diós korongok recept
Az Egyiptomi diós korongok hozzávalói:10 dkg mandula
10 dkg porcukor
1 teáskanál rózsaszirup
1 db (1 kávéskanál reszelt héj) narancs
1 db (fehérje) tojás
2 evőkanál reszelt dió
2 evőkanál porcukor
Az Egyiptomi diós korongok elkészítési módja:
Forrázzuk le a mandulát és daráljuk le, majd keverőgépben keverjük formálható masszává a porcukorral, a rózsasziruppal, a reszelt narancshéjjal, és egy-két kanál tojáshabbal. Majd vizes kézzel formázzunk diónyi gombócokat és nyomjuk laposra. Forgassuk bele a megmaradt tojáshabba, végül a dió és cukor keverékébe. A sütőt melegítsük elő langyosra és kb. 10-15 perc alatt süssük aranysárgára a korongokat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2013. márc. 7. 20:00
Az egyiptomi diós korongok elkészítési módja és hozzávalói.