Hajfestés (beszélgetés)
Sziasztok!
Régebben már festettem a hajamat szőkére, de aztán leálltam vele, mert meguntam. Most megint nekiállnék, amúgy nem őszülök, illetve pár szál van, amit kb csak én látok. Középbarna hajam van és arra emlékszem, hogy Alfaparf festéket vettem, a szőkének valamelyik hamvas árnyalatát, mert vörös pigmentek vannak a hajamban. Igazából én sötétszőkét vagy világosbarnát szeretnék inkább, és az lenne a kérdésem, hogy ennek eléréséhez 9%-os oxi kell? Valamint ha elég dús hajam van és hátközépig ér, mennyi festéket (kettő elég-e) és mennyi oxit, szőkítőport kell vennem?
Szia.
Ha 3 %-al fested be a lenövésed, akkor az a rész sötétebb lesz 2 árnyalattal.
Vegyél inkább 6-os oxyt. Az 1:1-ben mehet.
A 3 % -osat teheted a festett részre, 1:2 arányban. Oda bőven eleg már az is.
Sziasztok
Eddig imperity 6.66 hajfesteket + 6 szazalekos oxy-t hasznaltam.
Ma veletlen 1 liter 3 szazalekosat vettem. Sokkal sotetebb lesz ha ezzel festjuk a hajam?
Illetve 1 egyseg festek es 2 egyseg oxy kell a 3 szazalekosbol? Vagy ugyanugy 1:1 az arany?
Koszi a segitseget.
Sziasztok!
Az a kérdésem lenne, hogy szerintetek mennyire káros a hajleszivás?
Többször volt már festve a hajam szőke festékkel, de szeretném a barna hajamat visszanyerni.
Megköszönném, ha irnátok tapasztalatokat, ötleteket stb.
Saját házi felmérésem szerint - minden nőt elkapok akinek a megfelelő vörös árnyalatban pompázik a haja és rákérdezek - a megfelelő hajszín a L'Oreal Excellence rézfényű aranyszőkéje.
Pár mosás után tökéletes :) Ráadásul szép fényes a hajam, nem roncsolódik, pedig havonta festem.
segítség!!!!
mitől lesz sárgább?
Házi módszerek, de nem garantálom a tökéletes eredményt:
samponba c vitamin, hajra tenni, várni, amig eléred a kivánt árnyalatot
samponba szódabikarbóna, a többi mint fent
korpásodás elleni sampon
méz és kamillatea
A fodrász szőkitőporral csinálná. :)
Barnát szeretnék, és azt sem bánom, ha túl sötét lesz, mert ez a szőkés haj nem nekem való :-)
Köszönöm a segítséged!
Sötétebbre festéshez tökéletes a 6-os oxi. Ennél erősebbet csak világosításhoz használunk.
Hogy sötét lesz-e a 6-os színmélység, azt neked kell eldöntened, amikor kiválasztod. A hideg árnyalatok sötétebbek, arra figyelj.
Egyetértek Judittal. Ha most jó a szín, nem érdemes variálni, mert nagyon nehéz megtalálni az igazán szép szőkét. Mindenkinek más válik be amúgy, és egy elrontott színt korrigálni nehéz. (Nem elég csak simán a régi festékkel újrakenni a hajat)
Az Alfaparf nem a drágább kategória, de elfogadható a minősége, ami nagyon olcsó, az nem megbízható véleményem szerint. Van az a mondás, hogy olcsó húsnak híg a leve...
Segítséget szeretnék kérni,valakitől aki ért a hajfestékekhez és hajszínekhez:-)
Az a problémám, hogy most alfaparf evolution 11.13-as hajfestéket használok de mivel elèg drágának találom ezért szeretnék helyette egy olcsóbb dobozos hajfestékre váltani csak nem tudom melyiknek lenne ugyan olyan színe mint ennek.....nem szeretnék se sötétebb szőke lenne se világosabb....remélem valaki tud segíteni h milyen festékek között keresgéljek....előre is köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Mit tennél, ha hajfestés közben elzárnák a vizet a házban?
- 7 éve magamnak csinálom a körmöm és a hajfestést is, mert...
- Kicsit sárgás lett a szőke hajfestésem, ha megmosom a Shauma ősz hajra való samponjával, leviszi róla?
- Kíméletes és biztonságos hajfestés
- Otthoni hajfestés után hogyan szeded le a bőrödről a felesleges festéket?
- Férfiak és a hajfestés?