Hagyományos padlizsánkrém recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Hagyományos padlizsánkrém hozzávalói:
padlizsán
hagyma
só
olaj
ecet
A Hagyományos padlizsánkrém elkészítési módja:
A padlizsánokat sütőben héjastól megsütjük. Hagymát apróra vágunk, besózzuk. Mikor a padlizsán már meghűlt annyira, hogy kényelmesen meg tudjuk fogni, lehúzzuk a héját, és vágódeszkán késsel pépesítjük. A sózott hagymára tesszük. Olajat, ecetet adunk hozzá, s jól elkeverjük. Hidegen fogyasztható. A hozzávalók arányát ízlésünk szerint alakítsuk.
(Eredetileg sütötték parázson forgatva, vagy a tűzhely lapján szintén úgy, hogy ha már az egyik oldalon feketére sült a héja, fordítottak rajta egy kicsit. Ha van ilyesmi sütésre módunk, érdemes kipróbálni.)
Az ételtársításra figyelő étkezésben ( és a 90 naposban) semleges étel. Adhatjuk hideg sültek mellé vagy ehetjük sajttal húsnapon. Zöldségnapon főtt krumplival vagy még rizzsel is, tésztanapon pedig kenyérrel vagy sós sütemények mellé.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi, 2008. aug. 7. 10:05
A hagyományos padlizsánkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.