Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hagyományos gyümölcstorta recept

Hagyományos gyümölcstorta recept

Elkészítési idő 45 perc

A Hagyományos gyümölcstorta hozzávalói:
Tésztához:

4 tojás
18 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg margarin

Forma kikenéséhez:

margarin
zsemlemorzsa

Tetejére:

baracklekvár
gyümölcs szeletek
1 cs. gyümölcskocsonya vagy zselatin


A Hagyományos gyümölcstorta elkészítési módja:
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a felolvasztott, de nem forró margarinnal, hozzáadjuk a lisztet, majd összeforgatjuk a kemény habbá vert fehérjével. Kivajazott, morzsázott formába töltjük, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc). Ha megsült, a formában pihentetjük 10 percig, majd kifordítjuk, rácsra tesszük. A tetejét megkenjük baracklekvárral, rárakjuk a gyümölcsöket, lelocsoljuk a gyümölcskocsonyával, fogyasztásig hűtőben pihentetjük. Jó étvágyat!

A legjobb friss idénygyümölcsökből, de konzervből, fagyasztott gyümölcsökkel is nagyon finom.
Bármilyen, a gyümölcsökkel harmonizáló lekvárral megkenhetjük a tésztát.
Ha nem sikerült szépre a gyümölcsdíszítés, zseletin helyett tehetünk rá pudingot.
A gyümölcskocsonyát/zselatint mindig a csomagoláson leírt módon készítsük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hagyományos gyümölcstorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook