Hagyományos gyümölcstorta recept
45 perc
A Hagyományos gyümölcstorta hozzávalói:
Tésztához:
4 tojás
18 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg margarin
Forma kikenéséhez:
margarin
zsemlemorzsa
Tetejére:
baracklekvár
gyümölcs szeletek
1 cs. gyümölcskocsonya vagy zselatin
A Hagyományos gyümölcstorta elkészítési módja:
A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a felolvasztott, de nem forró margarinnal, hozzáadjuk a lisztet, majd összeforgatjuk a kemény habbá vert fehérjével. Kivajazott, morzsázott formába töltjük, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15-20 perc). Ha megsült, a formában pihentetjük 10 percig, majd kifordítjuk, rácsra tesszük. A tetejét megkenjük baracklekvárral, rárakjuk a gyümölcsöket, lelocsoljuk a gyümölcskocsonyával, fogyasztásig hűtőben pihentetjük. Jó étvágyat!
A legjobb friss idénygyümölcsökből, de konzervből, fagyasztott gyümölcsökkel is nagyon finom.
Bármilyen, a gyümölcsökkel harmonizáló lekvárral megkenhetjük a tésztát.
Ha nem sikerült szépre a gyümölcsdíszítés, zseletin helyett tehetünk rá pudingot.
A gyümölcskocsonyát/zselatint mindig a csomagoláson leírt módon készítsük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vivinono, 2010. júl. 21. 22:13
A hagyományos gyümölcstorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.