Almás-csokis muffin recept
30 perc
Az Almás-csokis muffin hozzávalói:
3 tojás
15 dkg kristály cukor
1 cs. vaníliás cukor
15 dkg margarin
csipet só
2 ek. rum
30 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
8 dkg csokoládé
2 közepes alma
Az Almás-csokis muffin elkészítési módja:
A tojást a kétféle cukorral tálba öntjük, habosra keverjük (elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc). Hozzáadjuk a puha margarint, sót, rumot, lisztet, sütőport. A csokoládét nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. Az almát meghámozzuk, 5-6 mm-es kockákra vágjuk, a masszához adjuk, átkeverjük. A muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, majd megtöltjük a tésztával. Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk kicsit hűlni, kiszedjük és rácson hűtjük tovább. Jó étvágyat!
Akkor lesz igazán finom, ha minden újabb hozzávaló után alaposan kikeverjük a tésztát.
Az almát helyettesíthetjük körtével, csokoládé lehet benne: ét, tej, fehér, mindegyikkel nagyon finom, ha nincs otthon, jó a tortadara is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vivinono, 2010. júl. 19. 10:23
Az almás-csokis muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.