Legényfogó linzer recept


50 dkg liszt
1 cs sütőpor
20 dkg (por)cukor
20 dkg margarin
2 tojás
fél cs vaníliás cukor
A Legényfogó linzer elkészítési módja:
A margarint a száraz hozzávalókkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, összegyúrjuk a tésztát. Ha összeállt, vékonyra (2-3 mm) nyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsibe tesszük, forró sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Rácson szárítjuk.
A tészta felébe gyúrhatunk kakaót, lekvárral 1 fehér 1 barna tésztát ragyasztunk össze.
Ha sütés előtt a tésztát tojásfehérjével megkenjük, cukros darált dióba forgatjuk mutatósabb lesz.
Mindenféle lekvárral finom. Kedvencünk a barack, meggy, szilva, narancs.
Ha unjuk a lekvárt, próbálkozhazunk mogyorókrémmel, vajas krémekkel.
Fémdobozba több hónapig eláll. Ha régebben sütöttük, célszerű legalább fél nappal előtte betölteni, hogy megpuhulhasson a tészta.
Ha fagyasztjuk, tegyük a töltetlen sütit papírtálcára és selyempapírba csomagolva mehet a fagyasztóba.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vivinono, 2010. okt. 26. 13:00
A legényfogó linzer elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.