Hagymás cigánypecsenye krumplival... recept
70 perc
A Hagymás cigánypecsenye krumplival... hozzávalói:
1 kg tarja vagy karaj
50 dkg füstölt kenyérszalonna
10-15 gerezd fokhagyma
1 kg vöröshagyma (nem sok, összeesik!)
só
bors
fűszerpaprika
olaj
A Hagymás cigánypecsenye krumplival... elkészítési módja:
A szalonnát felszeletelem, a szeleteket bevagdosom, egy mélyebb (nem műanyag!) edényben mikróban a zsírját (kétszerre) 4-5 perc alatt kisütöm. A zsír egy részét beleteszem egy nagyobb lábasba, és a karikára vágott hagymát félig megsütöm, majd egy tepsiben egyenletesen elrendezem. Közben a felszeletelt kiklopfolt húsokat sózom, borsozom, és a maradék szalonnazsírban egy serpenyőben félig megsütöm, melyeket utána a hagymára pakolok. A fokhagymagerezdeket összepréselem, egy kis tálkában kevés olajat ráöntve minden hússzeletet megkenek, majd a szalonnákat is a húsokra pakolom, és az egészet 180 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm, majd a sütőből kiemelve a húsok tetejét fűszerpaprikával megszóróm. Sült- vagy pürésített krumplival tálalom.
Plusz ötlet: a húst előzőleg be lehet pácolni is pl. fokhagymás, boros, rozmaringos, majorannás olajba. A krumplipürémet nagyon dicséri a család: margarint, tejet/tejszínt, szerecsendiót és őrölt fehérborsot teszek (ízlés szerint) a sós vízben kifőzött, összenyomott krumplihoz.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2015. febr. 12. 09:39
A hagymás cigánypecsenye krumplival... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.