Hagymás bab gazdagon, Zsolt módra recept






Bab (40 dkg-s konzerv, mindegy, hogy fehér, vagy piros)
2 fej hagyma
1 dl olaj
10 dkg jobb minőségű szárazkolbász
1 dl vörösbor
2 kiskanál piros arany (én csípőset használok
kevés só
5 db tojás
A Hagymás bab gazdagon, Zsolt módra elkészítési módja:
A közepes méretű hagymákat kis kockákra vágom és felteszem párolni lassan. /fedő alatt, sűrűn kevergetve/ Amikor üvegesre változik, akkor beleteszem a leszeletelt, jó minőségű, de nem szikla keménységű kolbászt. /Ezt akár el is lehet hagyni, de én így szeretem/ Teszek rá egy kiskanálnyi Piros Aranyat és elkeverem. /Én ebből is a csípőset szeretem, de jó az a simából is, csak most az nem volt itthon./ Amikor ez megvan, felöntöm 1 dl vörösborral és amíg ez összefő, addig felverem az 5 db közepes méretű tojást és ebbe is teszek egy kiskanálnyi Piros Aranyat, majd homogénre keverem és amikor a vörösbor már szinte teljesen elfőtt, ráöntöm a tojásokat és besütöm az egészet.
Ne gagyi alapanyagokat használj!
A bab - én konzerv babot használtam - lehet bármilyen, de szerintem a legjobb az igazi tarkabab.
A vörösbor se olyan kannás borból való legyen, mert az sosem látott szőlőtőkét.
Akartam csinálni róla fényképet is, de mire megtehettem volna ezt, a serpenyőből kifogyott az utolsó morzsáig.
:D
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hajnali madar, 2021. júl. 10. 19:17
A hagymás bab gazdagon, zsolt módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.