Ha törik a tésztám, mi kell még bele: liszt vagy zsiradék? (tudásbázis)
Ha diétásan szeretném, akkor nem igazán fér bele a zsír:(
Azóta már sikerült és van benne olaj, nincs zsír:)
Egyes receptekben a zsír-margarin-vaj az alap.
A kevert, "pite" jellegű tésztáknál az olaj.
Ezek általában jól kipróbált dolgok, nem nagyon érdemes kísérletezni.
Én is uganígy jártam kisérletezés közben.Az én sütim is finom volt ízre de annyira tört hogy nem lehetett kézbe fogni.Én sem tudom miért:(
A zsiradékkal lehet vmi gond,pedig állagra úgy tünt hogy jó.Én a lisztre gondolok mégis,másképpen viselkedik mint a normál liszt...
oaj helyett margarin?!
Te szerintem szódabikarbónás lapot sütsz.
Én sokszor sütöttem ezt. Van egy kipróbált receptem.
A tepsi hátán kell 3 lapot sütni. Tölteni. Majd hűvös helyen 1 napot érlelni. másnap lehet felszelni.
Ha kell, priviben írj, egész véletlenül néztem most ide vissza.
Igen, erre, aztán tettem még bele olajat, és amikor megsült (bár nyújtani sem volt egyszerű...) akkor porrá örlődik az egész:S
?
Szerintem a zsiradék hiánya okozza a morzsalékosságát egy sütinek.
Ha egyáltalán erre gondoltál, amikor azt írod: törik.
Ebben nem tudok segíteni.
Sajnálom.
Nem szoktam a recepteket módosítani.
Piramis nevű sütit szeretném "egészséges" változatban.
Az eredeti tészta (1 rúdhoz):
1 tojás
1,5 ek méz
2,5 dkg zsír
25 dkg kristálycukor
2 ek tej 1 kk szódabikarbóna
Ezt kell lassú tűzön addig főzni, amíg habos lesz, majd hozzá 30 dkg liszt.
Én a zsír helyett tettem 1,5 dl olajat (összességében így is zsírosnak nézett már ki a tészta, ami már megsült, de porlad szét:S).
A cukor helyett 2,5 dkg fruktózt ill. folyékony édesítőt.
Van ötlet, hogy miért porlad? :(
További ajánlott fórumok:
- Mitől törik szét az isler(nyers) tésztám?
- Tudtok finom süti receptet, amibe zsíradékból is csak nagyon kevés kell?
- Tojással töltött rúdfasírtot szeretnék csinálni. Meddig kell sütni, kell alá valamilyen zsiradékot tenni?
- Strucc pörkölt mennyire diétás? És szalonna vagy olaj zsiradékot tegyünk bele inkább?
- Savanyú káposztát meg tudok sütni jénaiban zsíradék nélkül?
- Készítettél már rántott húst zsiradék nélkül? (milyen lett?)