Üvegvisszaváltós sztorik (beszélgetés)
Még erről a csapvízről. 23 éves sztori változhatott azóta.
A gyerekorvos azt mondta a már nem tudom , talán 12-15 hónaposoknak a kötelező oltást, ha tudjuk Ausztriából, vagy Németországból szerezzük be, már akkor létezett a csecsemőknek palackozott víz, arra azt mondta, felejtsük el.
Akkor azt mondta, a csapvíz egészségesebb. Egyikhez sem fűzték anyagiak, se az oltáshoz, a vízhez meg evidens.
Nem tudom mi íródott azóta, csak most néztem be, és láttam nem küldtem el.
Esetleg nem érné meg nektek egy vízautomata akkor?
Lehet mentes, vagy gázos, forró, vagy hideg, és házhoz is szállítják.
Van ipari, és családi kiszerelésben.
A csapvízről is úgy leszoknál mint a huzat, ha meglátnád mi marad egy desztilláló készülék alján 3.8 l víz desztillálása után.
5-6 éve mikor elkezdtem használni, a látványtól elállt a szavam. Jelzem, előtte évekig palackos vizet ittam. Próbából desztilláltam 1 palack ásványvizet is, gondoltam, az után nem marad a gépben annyi szutyak. Tévedtem, mert ugyanannyi volt.
Egyébként én sem nagyon, kb. 2 hetente egyszer iszom ilyesmit. Nálunk a párom issza a palackos ásványvizet meg az energiaitalt néha. Én leálltam az ásványvízzel, mert elegem lett a cipekedésből, hogy egy 6-os pakk 4 nap alatt elfogyott, meg az a rengeteg flakon... Brrrrr jó nekem a csapvíz :D
Bár a kommentek alapján szerencsések vagyunk, mert nálunk működnek ezek az automaták ahová járni szoktunk.
Egy viszonylag kis CBA-ba szoktam vinni, ott sosincsenek sokan, talán egyszer-kétszer állt előttem valaki. Csak boros üvegeket viszek, meg nagy ritkán kólás, üdítőset, ha vendégek vannak.
Ásványvizet régóta nem veszek, annyi mindent nem tudunk. kikerülni, legalább mikro műanyagok ne kerüljenek a szervezetembe. Először én is pampogtam, most már örülök, sőt a duplájának jobban örülnék. Láthatóan többen viszik viszik vissza. Ki tudatosságból, ki dühből, de visszaviszik.
Most kellene mennem (kb) ötödször mióta elindult,,ez az adag még az ünnepekről maradt.
Ahogy valaki lejjebb írta,,ezzel(egy 70l szemeteszsák) már nem indulok el gyalog,mert ha nem jó akkor hozhatom vissza,,nincs hová sétáltatni,,hacsak nem akarom körbekirándulni a várost.
Szóval majd autós bevásárlásnál viszem.
Egyszer volt nagyobb fennakadásom,,akár vicces is lehetett volna:)(nem volt)
Viszont észrevehetően eltűntek a bokrok aljából és egyéb helyekről,,főleg ezek a kis 2 dl-es kávés,energiaitalos,,stb.aludobozok.
Utálom. Nálunk sok fogy, mert a gyerekek ásványvizet visznek suliba, edzésre, én is melóhelyre, most még haza is kell vinni, plusz nagy zsákok gyűlnek össze hetente. A sarki Lidlben minden másnap elromlik, a Tescoba kocsival kell menni és 15-20 perc sorbanállást jelent.
Mi eddig is betettük a szelektívbe, sosem szemeteltünk, egyébként hazugság, hogy EU előírás, MOL biznisz. :-(
Rengeteget, bevásárlás előtt kb. 4 perc tenni egy kitérőt a parkolóban lévő automatához, és bedobálni azt a 10 dolgot ami az előző bevásárlás óta keletkezett. 😅
(Ezzel nem azt mondom, hogy tökéletes a rendszer, de ha emiatt kicsivel kevesebb szemét keletkezik, én vállalom ezt a "többletmunkát". Bár biztos van aki nálunk több ilyesmit fogyaszt, nekünk kb. 2 hét alatt jön össze egy szatyorral.)