Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Üvegvisszaváltós sztorik fórum

Üvegvisszaváltós sztorik (beszélgetés)

1 2
38. globus (válaszként erre: 20. - Michelle.r)
ma 16:12
Van, aki olyan dühös, hogy azért se. Határ mentén lakunk, inkább megveszik a szomszédban, mert nincs rajta betétdíj. Aztán eldobják az üres flakont itt. Külföldről jön a műanyag, szerintük jobban megéri.
37. 55Judit (válaszként erre: 34. - Enissa)
ma 14:58
Minden íródott, és azok ellenkezője is.
36. eunuch (válaszként erre: 14. - Violet18)
ma 14:38
Ízesített löttyöket nem iszunk, ivóvíz meg van a csapban. Télen sokjféle teát főzünk, azt iszunk. Kivétel a sör, azt mértékkel vásárolgatunk nyáron.
35. Enissa (válaszként erre: 33. - Borian)
ma 12:17
🤣
34. Enissa (válaszként erre: 22. - 55Judit)
ma 12:16

Még erről a csapvízről. 23 éves sztori változhatott azóta.

A gyerekorvos azt mondta a már nem tudom , talán 12-15 hónaposoknak a kötelező oltást, ha tudjuk Ausztriából, vagy Németországból szerezzük be, már akkor létezett a csecsemőknek palackozott víz, arra azt mondta, felejtsük el.

Akkor azt mondta, a csapvíz egészségesebb. Egyikhez sem fűzték anyagiak, se az oltáshoz, a vízhez meg evidens.

Nem tudom mi íródott azóta, csak most néztem be, és láttam nem küldtem el.

33. Borian (válaszként erre: 24. - Enissa)
ma 12:15
nincs rá hely, nem mosogatnak palackot/termoszt... próbáltuk korábban, ne tudd meg, milyen biológiai fegyvereket találtam a táskájukban
32. 55Judit (válaszként erre: 30. - Kacsahercegno)
ma 11:49
Az NaCl kivétel, én a többit se az előnyt se a hátrényt nem akarom részletezni. Hordjátok a flakont, nekem is jó ahogy én csinálom.!😉
31. ,zumba (válaszként erre: 8. - Panna.33)
ma 11:19
Nem az valóban. Csak nem mindegy, hol laksz.
30. Kacsahercegno (válaszként erre: 27. - 55Judit)
ma 10:16
Ez így nem teljesen igaz, pl. a NaCl és maga a víz (H2O) is szervetlen, mégis szükségünk van rá és hasznosítja a szervezetünk.
29. Kacsahercegno (válaszként erre: 22. - 55Judit)
ma 10:14
Nyilván a vízben vannak oldott ásványi anyagok, az nem azt jelenti, hogy mérgező vagy rossz nekünk..... Egyébként desztillált vizet sem jó mindig inni, mert nincsenek benne ásványi anyagok, amire szükségünk van.
28. 55Judit (válaszként erre: 23. - Enissa)
ma 09:58
Gyerekkoromban a bambi visszaváltható csatos üvegben volt.
27. 55Judit (válaszként erre: 26. - Enissa)
ma 09:57
Ráadásul szervetlen ásványok, amit az emberi szervezet nem tud hasznosítani.
26. Enissa (válaszként erre: 22. - 55Judit)
ma 09:52
Ez természetes, hogy marad "szutyok", hiszen azért ásványvíz, mert tele van ásványokkal. Azért kell az ásványvizeket is cserélgetni, mert egyikben ez van, a másikban az.
ma 09:49
Műanyag palackos italokat nem veszünk, nagy ritkán van üveg, amit vissza kell váltani. Eddig simán ment minden. Egyszer volt olyan, hogy megtelt, de valaki szólt, rögtön ki is ürítették.
24. Enissa (válaszként erre: 15. - Borian)
ma 09:49

Esetleg nem érné meg nektek egy vízautomata akkor?

Lehet mentes, vagy gázos, forró, vagy hideg, és házhoz is szállítják.

Van ipari, és családi kiszerelésben.

23. Enissa (válaszként erre: 12. - Fülemüledal)
ma 09:46
Ha a világ tudatos akarna lenni, akkor üvegbe palackozhatnának csak a cégek, nem silány, egyre silányabb műanyagokba.
22. 55Judit (válaszként erre: 21. - Kacsahercegno)
ma 09:42

A csapvízről is úgy leszoknál mint a huzat, ha meglátnád mi marad egy desztilláló készülék alján 3.8 l víz desztillálása után.

5-6 éve mikor elkezdtem használni, a látványtól elállt a szavam. Jelzem, előtte évekig palackos vizet ittam. Próbából desztilláltam 1 palack ásványvizet is, gondoltam, az után nem marad a gépben annyi szutyak. Tévedtem, mert ugyanannyi volt.

21. Kacsahercegno (válaszként erre: 19. - 55Judit)
ma 09:28

Egyébként én sem nagyon, kb. 2 hetente egyszer iszom ilyesmit. Nálunk a párom issza a palackos ásványvizet meg az energiaitalt néha. Én leálltam az ásványvízzel, mert elegem lett a cipekedésből, hogy egy 6-os pakk 4 nap alatt elfogyott, meg az a rengeteg flakon... Brrrrr jó nekem a csapvíz :D

Bár a kommentek alapján szerencsések vagyunk, mert nálunk működnek ezek az automaták ahová járni szoktunk.

ma 09:26

Egy viszonylag kis CBA-ba szoktam vinni, ott sosincsenek sokan, talán egyszer-kétszer állt előttem valaki. Csak boros üvegeket viszek, meg nagy ritkán kólás, üdítőset, ha vendégek vannak.

Ásványvizet régóta nem veszek, annyi mindent nem tudunk. kikerülni, legalább mikro műanyagok ne kerüljenek a szervezetembe. Először én is pampogtam, most már örülök, sőt a duplájának jobban örülnék. Láthatóan többen viszik viszik vissza. Ki tudatosságból, ki dühből, de visszaviszik.

19. 55Judit (válaszként erre: 10. - Kacsahercegno)
ma 09:23
Nem használok műanyag palackot és nem egyedül a kevesebb szemét termelésért.
18. Biciklis_ (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
ma 09:13
Nincs ilyen történetem. Vizet, natúr teát iszok. Náluk jó a víz.
ma 09:04

Most kellene mennem (kb) ötödször mióta elindult,,ez az adag még az ünnepekről maradt.

Ahogy valaki lejjebb írta,,ezzel(egy 70l szemeteszsák) már nem indulok el gyalog,mert ha nem jó akkor hozhatom vissza,,nincs hová sétáltatni,,hacsak nem akarom körbekirándulni a várost.

Szóval majd autós bevásárlásnál viszem.

Egyszer volt nagyobb fennakadásom,,akár vicces is lehetett volna:)(nem volt)

Viszont észrevehetően eltűntek a bokrok aljából és egyéb helyekről,,főleg ezek a kis 2 dl-es kávés,energiaitalos,,stb.aludobozok.

16. simple
ma 08:50
Rengeteg probléma van vele. A legnagyobb az, hogy az automaták állandóan rosszak. Ahova mi járunk, karácsony után 4-ből 1 ment, volt vagy 100 méteres a sor, így inkább hazahoztuk a palackokat vásárlás után.... Sokszor van, hogy amit kiad blokkot (levásárlós), a pénztárnál közlik, hogy nem fogadják el, csak a vevőszolgálaton. Ott lehet még sorban állni fél órát... Bizonyos többutas üveget, és egyutas ásványvizes palackot nem ismer fel századszorra sem...
15. Borian
ma 08:42

Utálom. Nálunk sok fogy, mert a gyerekek ásványvizet visznek suliba, edzésre, én is melóhelyre, most még haza is kell vinni, plusz nagy zsákok gyűlnek össze hetente. A sarki Lidlben minden másnap elromlik, a Tescoba kocsival kell menni és 15-20 perc sorbanállást jelent.

Mi eddig is betettük a szelektívbe, sosem szemeteltünk, egyébként hazugság, hogy EU előírás, MOL biznisz. :-(

14. Violet18 (válaszként erre: 7. - Eunuch)
ma 08:35
Hogy tudod kikerülni?
ma 08:34
Nálunk gáz. Eleinte jó volt, most egymás után romlanak el, a Tesconál, a Sparnál hetek óta tábla: nem működik. :( Megcsinálták, egy hét múlva megint rossz. Kisváros, szóval nincs sok hely, ahova vinni lehet.
12. fülemüledal (válaszként erre: 11. - Enissa)
ma 08:30
Ha nem az üveg után, akkor más után kutatnának. Ugyanez lenne a helyzet, csak több műanyag flakon szeméttel.
11. Enissa (válaszként erre: 8. - Panna.33)
ma 08:24
De szemetelnek, mert miközben az üvegek után kutatnak, minden mást szétszórnak, felénk így van.
10. Kacsahercegno (válaszként erre: 4. - 55Judit)
ma 08:23

Rengeteget, bevásárlás előtt kb. 4 perc tenni egy kitérőt a parkolóban lévő automatához, és bedobálni azt a 10 dolgot ami az előző bevásárlás óta keletkezett. 😅

(Ezzel nem azt mondom, hogy tökéletes a rendszer, de ha emiatt kicsivel kevesebb szemét keletkezik, én vállalom ezt a "többletmunkát". Bár biztos van aki nálunk több ilyesmit fogyaszt, nekünk kb. 2 hét alatt jön össze egy szatyorral.)

9. asztanaviszta (válaszként erre: 8. - Panna.33)
ma 08:09
Csak amikor egy ilyen "összeszedős" beáll eléd a 4 teli zsákjával...
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook