Mitől törik szét az isler(nyers) tésztám? (tudásbázis)
Szerintem ebből már nem lesz jó süti. Ha vendégeknek szánod, inkább gyúrj egy újat, mint olyanba pazarolj anyagot, amit aztán ki kell dobni. :(
Esetleg reszelt sütinek még elmegy, de az íze nem lesz az igazi, mert a liszt felszívta a vajat.
Csak tojásfehérjével.de igazi már soha nem lesz!
szóval akkor valami folyadékkal feltudom javítani?
Linzer:
15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 40 dkg liszt, 4 tojás sárgája, 1 cs sütőpor.
Gyorsan összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk, sütjük, lekvárral ragasztjuk össze.
Én le szoktam reszelni, úgy a leggyorsabb, és nem olvad meg. :)
Mindjárt bemásolom az anyukám receptjét, nekem ez mindig sikerül.
igy ,igaz,én szeretem ,ha puha,nem jéghideg,én igy is meg tudom csinálni,de ez rutin kérdése
A linzertésztához mindig hideg vaj kell, és gyorsan összeállítani, nem szabad sokáig gyúrogatni. Ha megolvad a zsiradék, akkor nem lesz jó. :(
az a baj,hogy ezt látni kellene,de szerintem igen,csak a folyadákokkal tudsz már rajta segiteni,tojással,vagy pici tejjel,ha kicsit jártassabb vagy,akkor menni fog.
de igen a,porcukrot ,lisztet össze kell szitálni,abba a puha vajat,ezt morzsolni,majd a diót,tojást.stb
rengeteg a dió,tiszta olaj a tészta,ezért nem áll össze,tegyél bele tojás sárgáját.
lehet ezzel szúrtam el:(
Vajon feltudom még javítani?
Az én receptem:
-35dkg finom liszt
-15dkg porcukor
-15dkg dió
-25dkg rama
-2db vaníliás cukor
Itt nem morzsolni kell a vajat a liszttel?Lehet hülyeséget írok...:)
Pontos recept,hasonlisd össze,hogy te hogy csináltad,és rá jössz.
Ha isler
30dkg liszt,20dkg margarin,10dkg porcukor,5dkg darált dió,1 tojás sárgája,csipet só,2dkg vaniliáscukor.
Nemsokáig gyúrjuk,ha esetleg sokat lisztezed széteshet,ezt javithatod tojásfehérjével,hütöbe,foliába minimum egy órát pihenjen.(cukrász vagyok)Remélem tudtam segiteni
Lágya a tésztám,így valószínű az lehet a baj,hogy előtt megolvasztottam a vajat nem?:SIgaz vártam míg kicsit visszadermed úgy kevertem csak össze a többi hozzáva
Nem tudom,hogy túlgyúrtam-e,mert még soha nem csináltam islert:).Ha túlgyúrtam mi a teendő?Hagyjam még legalább egy órát hűtőben?
tegyél bele egy kevés vizet, de mindig csak keveset egyszerre
Én fele zsírt,fele margarint szoktam,és tejfölt használok,attól lágyabb lesz sülés után!
Nem túlgyúrtad? Olyankor a margarin (vaj) megolvad, és morzsálódik, nem áll össze.
Több liszt kell bele?Pihentettem hűtőben több mint egy órát,de ez nem segített!Tudnátok valami hasznos tippet adni?
Mitől törik szét az isler(nyers) tésztám?
További ajánlott fórumok: