És annyira felfutott, amennyire kell neki a tejben? Tettél cukrot a tejbe? Mert ha a tejben jól felfutott, akkor tényleg nem az élesztővel van a gond.
A kenyér kelesztéséről azt olvastam, hogy nem szabad túl sokáig gyúrogatni, mert a rostokkal történik valami, és akkor nem lesz olyan szép a kenyér. Tehát dagasztásnál is meg kell találni az optimális időt, se ne legyen kevésbé se túldagasztva.
Jól összegyúrtad? Ha az élesztő felfutott, akkor nem ott van a baj. Vagy esetleg tedd még melegebb helyre. Én előmelegítem kicsit a sütőt és elzorm. Abba teszem bele mindig. És van, hogy 1 órát is kell várnom rá. :(( Már elég hűvös van.
Sajtos pogi sütésben vagyok, az élesztő felfutott, meggyúrtam a tésztát, jó meleg helyre raktam már kb. fél órája, de alig lett nagyobb. Mi lehet a baj?