Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért kemény a kelt tésztám külseje? fórum

Miért kemény a kelt tésztám külseje? (tudásbázis)


2010. ápr. 3. 18:45
Amikor kisül a kelt kalács, akkor egykevés vízzel szoktam meglocsolni még amikor forró, és azonnal letakarom egy abrosszal, hogy úgy hűljön ki. Tutira nem lesz így kemény a külseje. Az egyszerű töltetlen fonott kalácsot már akkor kezdem locsolni vízzel amikor kezd pirulni a teteje.
18. d1134c8b65 (válaszként erre: 17. - Pmjudit)
2010. ápr. 3. 18:43
nincs mit..:)))ha valamiben elakadnál.és ha tudok segítek!!:)))))))))
17. pmjudit (válaszként erre: 16. - D1134c8b65)
2010. ápr. 3. 18:24
Remélem és köszi!!!
16. d1134c8b65 (válaszként erre: 15. - Pmjudit)
2010. ápr. 3. 18:20

nem vagy béna..csak tapasztalatlan:))..majd belejössz!!:))))))))))

attól gyenge..hogy mennyi tejet teszel bele:DDvalószínű kevéssel dagasztottál be..nem baj..sikerülni fog!!:)))))))

15. pmjudit (válaszként erre: 14. - D1134c8b65)
2010. ápr. 3. 17:43

Mitől lesz gyenge? Igen, 1 kg liszt volt.

Megkelt rendesen? Talán - mindenesetre nagyobb lett - hú de béna vagyok:)))

14. d1134c8b65 (válaszként erre: 13. - Pmjudit)
2010. ápr. 3. 17:39
hűha..arra vigyázz ,hogy ne legyen kemény a tészta:(((..megkelt rendesen???olyan kis gyengét készíts máskor..és jól dagaszd ki...addig gyúrd míg el nem válik a kezedtől..1 kg lisztet csináltál???
13. pmjudit (válaszként erre: 11. - D1134c8b65)
2010. ápr. 3. 17:37
De kemény volt a tészta is...
12. pmjudit (válaszként erre: 10. - D1134c8b65)
2010. ápr. 3. 17:36

Lehet, hogy a sütő lesz a gond...

Villanytűzhely, 180 fok és igen, ki van száradva, nem nem ropogós, kemény...

2010. ápr. 3. 17:36
meg figyelj csak..milyen a tészta állaga nem lett nagyon keményre bedagasztva??olyan közepes tésztát készítettél??:))
10. d1134c8b65 (válaszként erre: 6. - Pmjudit)
2010. ápr. 3. 17:34

milyen kalácsot???bejglit???lehet vékonyra nyújtottad a tésztát.


figyelj csak..milyen a sütőd???gáz..elektromos..mert van olyan is,hogy szárít a sütő..nem megfelelő a hőfok..mennyin sütöd???:))nem nagyon kicsin és kiszárad???vagy a keménységet a ropogósságán érted??:)))))))

9. pmjudit (válaszként erre: 8. - D1134c8b65)
2010. ápr. 3. 17:33
Tényleg? Na, ennyire nem tudom, ANYUt tavaly veszítettem el, ilyeneket ő szokott sütni , én mostanában próbálkozom....
8. d1134c8b65 (válaszként erre: 7. - Pmjudit)
2010. ápr. 3. 17:31
a kakaós csigát tudod tejjel szoktuk locsolgatni,hogy puha legyen:)))
2010. ápr. 3. 17:25
A múltkor a kakaós csigával is így jártam...Kívül, mint a kőszikla:))))
2010. ápr. 3. 17:24
Kalácsot próbáltam - nem a cukor nem sok, sőt inkább kevés...
5. d1134c8b65 (válaszként erre: 3. - Pmjudit)
2010. ápr. 3. 17:22
mit sütöttél???sok benne a cukor..piros nagyon??
2010. ápr. 3. 17:21
hahóóó..Judit ... na mi van akkor???mire jutottál??:)))
2010. ápr. 3. 17:21
Amikor megsült, akkor kemény a külseje, belül nem ,de kívül nagyon.
2010. ápr. 3. 17:16
szia..bedagasztottál.. megkelt..és kemény lett???..vagy hogy érted ezt???
2010. ápr. 3. 17:14
Miért kemény a kelt tésztám külseje?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook