Ha sikerülne a kistesó, de közben lejárna a gyesem, és még pocakban lenne, akkor onnantól hogyan tovább? (tudásbázis)
Én GYED alatt lettem terhes kistesóval, felmondtam a gyed-et és idő előtt visszamentem dolgozni. De veszélyeztetett terhes lettem, nem lett meg a 180 napom, így a GYED-em alapja a mindenkori minimálbér lett.
De azt nem tudom, hogy mi van abban az esetben, ha nincs munkáltató...
Mi is így vagyunk vele. Most nagyon szívesen babáznék, de ha sikerül elhelyezkednem, utána már nem biztos hogy szívesen lennék itthon 2-3évet. Arról nem is beszélve, hogy a kisfiam jövő április 30.-án tölti a 3.életévét, és legelőbb is csak jövő szeptember 1.-től mehet oviba. Bölcsődei hely nincs, így a folyamatosságom is ugrik. Ugyanis anyósom és anyukám is dolgoznak, így nem tudom kire bízni Balázst, hogy dolgozni mehessek...
Röhej:((((
Kezet foghatunk,egy cipőben járunk:(((
Munkanélkülire jelentkezhetsz be utánna és remélheted hogy nem jár le-akkor jár a GYED úgy tudom.
Én arra is kiváncsi lennék hogy ilyenkor miből számolják ki a GYED összegét.-gondolom már nem az előző mhely alapján,viszont ha a megelőző évet nézik akkor a GYES meg a munkanélküli összegéből elég gyatra eredmény fog kijönni...:(((
Mi elhalasztottuk a tesó projektet ezért,februárban betölti a lányom a 3évet és remélem arra találok munkahelyet...dolgoznom kell legalább egy évet,de hogy utána lesz-e kedvünk belevágni a babázásba mégegyszer?-vannak kétségeim:(
Ez a nagy magyar valóság sajnos.:(
Húha.
Jó kérdések.
Úgy rémlik, mintha ma arról beszélt volna a rádió,hogy már megszavazták a passzív táppénz eltörlését.
Tehát, ha nincs munkahelyed, akkor nem tudsz táppénzre sem menni.
Szerintem...
Mi is most fogtunk bele a tesó ügybe,de még csak 2 éves a lányom.
Remélem mihamarabb nálatok is jön a tesó, és nem kerülsz bele ezekbe a herce-hurcákba.
További ajánlott fórumok:
- Baba a pocakban vetélés/missed ab után!
- Idén: baba a pocakban!
- Nem várt meglepetés-baba a pocakban..hogyan tovább? segítsetek!
- Pont nekem ne sikerülne?!
- Fogyni szeretnék...mit tudtok ajánlani?vmi sikeres sztori kellene, egy jó diéta, amivel aránylag hamar sikerülne leadni kb 8 kilót.
- Félig-meddig sikerülnek a kívánságaim. 😆