Ha már ezelőtt vagy 16 éve átestem a toxoplazmózis fertőzésen, kell aggódnom a három kutyánktól? Lehet símogatni? És a babára veszélyes-e? (tudásbázis)
bocsánat mindenkitől, kicsit kevertem a dolgokat, rosszul emlékeztem.
Nálam ugyanis vizsgáltak toxoplazmára is , meg rubeolára is (ezek szerint nem egy és ugyan az volt a kettő, csak nekem így maradt meg.)
az tuti hogy fertőzés, és egyiket sem jó elkapni terhesség közben. A terhesség előtt is néztek rubeolára (gyerekkoromban nem volt, ellenben kisgyermekes közösségben sokat voltam terhesség alatt is), védóoltást nem ajánlottak tartva amellékhatásoktól (már bánom, be kellett volna adatni), a lényeg hogy erre 2-3x is teszteltek a terhesség alatt (jó pénzért) nehogy elkapjam a gyerekközösségtől, és valszeg egybeesett ezzel a toxoplazmával és valahogy félreértettem.
sorry :)
TISZTÁZANDÓ, de nekem nem tiszta mégsem.
Mi köze a rubeolának a toxoplazmózishoz?
Szerintem semmi
Tudomásom szerint a toxoplazmózis és a rubeola nem ugyan az. De itt már felhívták erre a figyelmet.
Zebra!
Nem tudom,hogy mik a szokások most Szegeden. De 2003-ban még alapból elküldtek terhesgondozáson ilyen szűrésre. Ha izgulsz azért,hogy védett vagy-e kérheted a vizsgálatot. De tényleg kutya nem csak macska és a már említett dolgok a fertőzés források.
További jó baba várást
Nálunk alapból nem ellenőrizték volna, de én aggódtam, mert a környezetünkben vannak macskák, ezért megcsináltattam a vizsgálatot. Az valami horribilis összeg volt (tizensok-ezer). De azt mondták, hogy aki bármikor az életében elkapta már, az védettséget kapott ellene. Szóval nyugodj meg, nem lesz semmi baja a babának.
Egyébként azt nem is tudtam, hogy a toxoplazmózis az a rubeóla.
Tisztázandó:
a toxoplamozis egy fertőzés, ismertebb nevén rubeola a terhesség alatt.
ezt nem jó dolog elkapni, nagyon káros lehet a magzatra nézve főleg. terhesség előtt meg tudják állapítani hogy van e védettség, ergo átestél e a betegségen már vagy nem, és ha nem, a biztonság kedvéért (főleg aki veszélyeztetettebb akörnyezete miatt) lehet védőoltást kérni.
a toxaemia (terhességi magasvérnyomás) tök más, nem fertőzéssel függ össze, bárkit "megtámadhat"...
Szia...nagyobb az eselye, hogy elkapd a mosatlan gyumolcstol es a nyers hustol.Az allatok kozeleben altalaban amugy is sokkal tobbet mosol kezet...folleg most.Nem mondhato el ugyanaz a gyumolcsokrol.
Amugy szerintem is vedett vagy.
Meg valami....az esetek nagy reszeben, azoknal a kismamaknal akiknel toxoplaszmat diagnosztikaltak nincs kutya es macska:-))..Ezt egy baratunktol tudom aki ezzel foglalkozik.
Én terhesség alatt kaptam el.
Te már védett vagy, jól írják a többiek is
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Mindenki akinek visszatérő húgyúti fertőzése van, ide!
- Az én bébim csak hason hajlandó aludni, nem nagyon veszélyes ez?
- Milyen gyerekekre NEM vagy legalábbis kevésbé veszélyes takarítószereket ismertek, használtok?
- Terhesség alatt hogyan veszem észre, ha megfertőződtem a toxoplazmózissal?
- A terhességre veszélyes fertőzések