Milyen gyerekekre NEM vagy legalábbis kevésbé veszélyes takarítószereket ismertek, használtok? (tudásbázis kérdés)
Én szintén nem reklámoznék,egy nagy áruházban kapható terméket használok,amiből minden van,ami kell egy lakás tisztán tartásához!Nem tudom mennyire veszélyes vagy nem veszélyes,család létszáma még mindig 4,tehát mindenki él!
A gyerek elől meg jól elzárom:)
Sorry, vágom mire értetted..:)))
Korán van még, nézzd el nekem:)), na pusza, majd jövök:)
:))))....áh, akkor a csajok megölnének,ha arról kezdenénk vitázni:)))))))
(nem vitázok...csak tényfeltárok,ha már így idedobtad ezt a témát):)))))
No,megyek felébredt Loncsópanza:)
Szóval az én ajánlatom konkrétan:amit lehet forró vízzel, amihez kell savas hatás az legyen esetleg citrom.
A só is jó , pl vörösboros foltra, ha a szőnyegre cseppen...
A légfrissítő helyett:ablak nyitás, szellőztetés,illóolajok.
Bár eddig egyeltalán nem figyeltem erre, most kezdek belemélyedni, odafigyelni...majd meglátom , hogy sikerül.
Nem a vegyészrésze a lényeg,hanem a felhívó jellege a szövegnek, hogy 1-1 tisztítószer önmagában még csak-csak...de hosszútávon, sokfélét használva, keverve -egymás után, észre sem véve(sok esetben nem is tudjuk), de mondjuk nem tartjuk be a 2 vegyszer használata közti időt,akkor súlyos dolgok történhetnek.
Gondoltam, hátha olvassák a lányok, s eszükbe jut pár jó kis alternatíva...mert ez az amúgy roppant fontos kérdés, valahogy elkerüli a fórumozók figyelmét.
Ezek egy részét tudom, de nem akarok vegyésznek tanulni, inkább eliminálnám az ilyesmit a házból.
Egyébként még a vízforralót is a teraszon ecetezem, mert ott nem inhaláljuk be (legalábbis azt hitszem, hogy az se annyira jó, ha letüdőzi az ember).
"A fertőtlenítőszerek általában nátrium-hipokloritot tartalmaznak. Még egyszer felhívjuk a figyelmet, hogy ha a hypo savval, például vízkőoldóval érintkezik, mérgező klórgáz fejlődik! A klórgáz kis mennyiségben irritálja a szemet, nagyobb mennyiségben a tüdő károsodását is okozhatja."
Forrás:tudatosvásárló
"Fertőtlenítőszerek
Rengeteg fölösleges, esetenként káros fertőtlenítő, antibakteriális anyagot használunk a mindennapi tisztítás, takarítás során. A különféle szerekben elterjedt antibakteriális triklozán (triclosan) felhalmozódik az ember szervezetében, ráadásul lehetséges rákkeltő anyag is. A fertőtlenítőként használt fenol (phenol) és krizol (cresol) viszont már bizonyítottan rákkeltő, és már kis mennyiségben is hasmenést, hányingert okoz, illetve rendszeres használat esetén károsítja a májat és a vesét. A forró víz szinte minden kórokozót elpusztít, így aminek nem árt a meleg, forralással vagy forró vízzel fertőtlenítsük."
Forrás:tudatosvásárló
Most elgondolkoztattál Tereza...
Annyi sok flakonom van itthon(ma megszámolom elrettentésképpen):ez a csaptelepre, ez a paldóra, ez a konyhába, ez ablakra..stb..persze,mondhatnám:hát különböző funkció-más szennyeződés-más kell.De nem minden esetben...és iszonyat pénz és irdatlan mennyiségű allergén anyag, ami ránk és környezetünkre is káros.
Utánajárok ennek a témának jobban, mert kicsit megszeppentem, ahogy beleolvastam pár dologba..jó, nem kell fanatikusnak lenni, nem akarok a ló túloldalára átesni, de ahol lehet finomabb,lágyabb módszerekkel..miért is ne.
Hajrá csajok, elő a titkolt módszerekkel!
Rozsdamentes felületre(acél..pl:páraelszívó, stb):citrom!:)Elég bio, nem?:)))...de komolyan, fehéríteni is jó, szóval jó kis alternatíva ecet helyett,amit ugyebár nem bírsz illatügyileg.
Kis szórófejes flakonba töltöd és hajrá!
Mellesleg baktériumölő hatása is van.
Az olvastam, hogy a fehérnél javasolják valami természetes fehérítő használatát mellé, mivel nem fehérít.
Nagyon leharcolt ruhánk nekünk sincs, mert még én adom a kaját és nagyon ritkán bénázom el:)) Később lehet, hogy megtapasztalom, hogy milyen is az igazán lekajált ruha:D
mosódió szuper
bár fehérre nem próbáltam és nálam nincs bébi által leharcolt ruha :-)))
Most művelem magam a vegyszermentes tisztogatás terén. Pár órás netes tanulmányaim alapján gyakorlatilag, ecet, szódabikarbóna, forróvíz, mosódió, mosószóda és méhviasz kell. Mondjuk nekem még van ez a biokövem is, korábbi beszerzésből.
Mosódiót próbálta valaki?
Gőztisztítóid érdekelnek. Milyenek, hol szerezted be őket? Kb. mennyi volt a kézi és mennyi a padlótisztító.
A fúgatisztítás mondjuk új burkolatnál annyira nem gond. Pontosabban csak meg kell őrízni ilyen tisztának.
Ha mikroszálas,akkor jó,mert azokra nem is szabad vegyszert tenni.Eltömítené.
Gőztisztító nekem van kis kézi,meg külön padlótisztító is.A fugákat is kitisztítja.
A törlőkendőimet a takarítócégünktől kaptam professzionális, valami spéci helyen vásárolják.
Gőztisztító?! Jó, hogy emlegeted, már gondoltam rá korábban, hogy utána nézek. Azt hiszem itt az ideje.
Miért nem írhatod le? Ezt forgalmazod?
A reklámozás mást takar, mint egy márka nevének említése egy tapasztalatokról szóló topikban.
Nem szoktam áztatni,és szert se használok hozzá.Remélem nem minősül reklámnak,ha azt írom,hogy itt a Hoxán írd be a keresőbe:Amway
Gondolom a közeledben is van Valaki akitől tudsz venni.Nekem ez az egy termékük vált be,remélem még ugyanilyen minőségben kapható.
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Milyen sampont (vagy egyéb megoldást) használtok gyorsan zsírosodó hajra?
- Kb. 1, 5 hónapja tartó szűnni nem nagyon akaró gyomorfájásra milyen nem orvosi alkalmazások léteznek amitől jól de legalábbis jobban leszek?
- Milyen pelenkát használtok és miért azt?
- Ti milyen öblítőt használtok? Én már mindent kipróbáltam, de a törölközők sokszor olyan durvák!
- Milyen pelust használtok? Mik az érvek mellette?