Ha gyes v gyed alatt szűnik meg a munkahely, akkor is kapom ezeket? (tudásbázis)
Sziasztok, elég faramuci a helyzetem. Jelenleg 22 hónapos kisfiammal vagyok GYED-en. Munkahelyem jogutód nélkül megszűnik 2012.ecember 31-vel. Papírokat már aláírtam, elvileg a GYEDet mg februárig kapom, utána pedig GYEst. Két kérdésem lenne:
- Mi van akkor, ha újra terhes vagyok? Jeleznem kell a volt munkáltatóm felé, vagy már mindegy is?
- Mi alapján kapnék ezesetben TGYÁst, GYEDet, és GYESt? Viszonylag magas bejelentett fizum volt (190e br).
Válaszokat nagyon köszönöm!!!
W
Nekem is megszűnt a cég, és a gyest a MÁK fizette, végkielégítést szabit megkapod ha a gyes lejár, (ha marad pénz ) volt olyan akit a felszámoló már nem tudott kifizetni.
Én visszamondtam a gyest akkor a cég felmondott megkaptam a pénzt és utánna újra igényeltem a gyest mert nekem az ikrekre 7 éves korig jár a gyes . (a cég pedig nem garantálta hogy lesz még akkor pénz kifizetni a járadékokat)
Szioka nálunk az a szitu volt hogy a fiam 4 hónapos volt és akkor ment csődbe a cég.Odáig ö fizette a gyedet mert kifizető hely volt utána átadták a pest megyei oep nek és utána onnan kaptam a gyedet viszont végkielégítést csak miután betöltötte a fiam a 3 évet akkor kaptam meg. azaz ő márciusban töltötte és június végén kaptam meg az utalást.
szerintem ha akkor mégy még táppánzre mikor még él a cég akkor fizetnek majd gyedet..
További ajánlott fórumok:
- TGYÁS alatt megszűnik a munkahelyem...
- Gyeden vagyok, megszünik a munkahelyem tud valaki segíteni? Mire számíthatok most?
- Mi van akkor ha megszűnik a munkahelyem és pár nap múlva kiderül, hogy terhes vagyok?
- Úgy néz ki megszűnik a munkahelyem, 5 hónapos a babám. Hogyan tovább? (gyed)
- Gyed alatt megszűnik a munkahelyem - mire számíthatok?
- Segítsetek lehet, hogy + szünik a munkahelyem, és gyeden vagyok. Mi a teendő ilyenkor?