Úgy néz ki megszűnik a munkahelyem, 5 hónapos a babám. Hogyan tovább? (gyed) (beszélgetés)
Elvileg nem fordulhatna elő, hogy ne kapd meg a pénzed. De a gyakorlatban mégis jobb, ha próbálod figyelemmel kísérni a történéseket.
Mondjuk inkább kisebb cégek szoktak trükközni pl. azzal, hogy véletlenül se maradjon pénz, amiből az alkalmazottakat ki tudnának fizetni.
Most nem a gyeded a legérdekesebb kérdés drága, hanem a több hónapnyi béred, amit elveszíthetsz, ha nem mész be.
14 év után, ha megszűnik a munkaviszonyod, kell kapj 2 hónapnyi végkielégítést, plusz a szabadságok, amit nem használtál fel (arra az időszakra is jár, mióta otthon vagy).
A gyedet is igényelned kell lassan, amit valósznűleg az OEPnél kell intézni, de az is lehet, hogy a papírmunkát megcsinálják neked a volt kollégáid, biztosan van tb ügyintézőtök, ha tb kifizetőhelyről van szó.
Szerintem hívd fel őket és aztán menj be személyesen intézni a dolgaidat, így valamivel biztosabb, hogy nem maradsz ki semmiből (amiből nem kellene).
Szerintem a gyededet nem befolyásolja.
Arról nem te tehetsz hogy megszűnik, ami a gyed igényléshez szükséges ledolgozott munkaidő, stb pedig megvan, szóval ne aggódj.
Ha pedig 5 hónapos, akkor most úgy is beadod a gyed igénylőt (nekem egyébként csak a tgyást csinálta a munkaügy anno, a gyedet már nekem kellett intézni...).
Ha pedig az igénylőd benn van, onnantól úgyis folyósítják havonta az összeget.
a gyes meg mivel mindenkinek alanyi jogon jár, azzal már nem lesz ilyen macera.
Nekem 8 hónapos terhesen szűnt meg..
Ne izgulj!
Odaadják a papírokat, s akkor kérdezd meg tőlünk, hogyan tovább, ill. menj be az OEPhez. Kapsz gyedet majd.
A még meglévő munkahelyed munkaügyi osztályán, vagy valami hasonlón, ami ezeket intézi, csak tudnak mondani valamit?:(
viszont, vagy kifizetnek mindenkit, vagy felkínálnak másik munkalehetőséget. valamit kell.
úgy tudom
További ajánlott fórumok:
- TGYÁS alatt megszűnik a munkahelyem...
- Gyeden vagyok, megszünik a munkahelyem tud valaki segíteni? Mire számíthatok most?
- Mi van akkor ha megszűnik a munkahelyem és pár nap múlva kiderül, hogy terhes vagyok?
- Gyed alatt megszűnik a munkahelyem - mire számíthatok?
- Megszűnik a munkahelyem, hogy lesz ezután fizetve a gyed-em?
- A munkáltató köteles kifizetni a szabadságot GYES lejárta után? Maszek vállalkozóról van szó és a munkahely megszűnik!