Ha finomszeszt írnak a kókuszlikőr receptjébe, azt hol vegyek, milyen ízű?Mivel lehet helyettesíteni? (tudásbázis kérdés)
Megnéztem a receptet, hát ez számomra nem likőr. Ehhez tényleg ne használj finomszeszt :P
A likőr szeszes kivonata úgy készül, hogy pár hétig áll az ízesítő az alkoholban. Lehet tejjel készíteni igazi likőrt, de akkor egy kis savval ki kell csapatni a kazeint szűrés előtt.
Amúgy iparilag manapság tejkészítményből, nem tejből készül a likőr. Ezek a tejkészítmények ált. tejszínből, sűrített tejből készülnek sok cukorral.
Én olyan keveréket készítettem, ami töményből, sűrítettt tejből, kakaóból meg istentudjamiből volt. A sűrített tej már egy elég elpusztíthatatlan alapanyag, így lehet hagyni állni. De ennek sem lesz pár hét alatt olyan összeért íze, mint egy jó likőrnek.
Az a helyzet,azért gondolkozok ilyen házi készítésű likőrben,mert nem nagyon szeretem amiket kapni lehet,ami meg jó(Bayleis)drága.Bayleist szoktam csinálni,de az unalmas már.A Puschkin vodkának volt 2 jó íze,narancsos és feketeszedres,azt külföldről hozták,s itthon szerintem nem lehet kapni,pedig azt szívesen meginnám.Azt nem látott esetleg vhol vki?:)
Na mindegy,marad a tojáslikőr amibe jó a fehérrum,a malibu kávé vagy a csokilikőr.
Hétvégére nem lesz jó likőr bárhogy ügyeskedsz. Az interneten lehet sok mindent találni, de ha megnézel egy komolyabb szakácskönyvet, akkor megtalálod a fél-egy évet. Én csináltam már kávéból és gyümölcsből is likőrt. A kávénál vártam, a gyümölcsnél többször kóstoltam, hogy hogy alakul az íze. Fél év alatt szétesnek az ízek. Külön érzed a gyümölcsöt, és az alkoholt.
Kókuszból létezik aroma, kókusz szirup, kókusztej, kókuszvíz, kókszzsír, de egyik sem likőrnek való. Úgy lehet nagyon kókuszos likőrt készíteni, hogy a kókusz húsából sokat teszel az alkoholba, és sokáig nagyod érni plusz becsülettel minden nap felkevered. Miután sziruppal felöntötted kivárod fegalább a fél évet, hogy az alkoholt ne lehessen kiérezni.
Amúgy szerintem nem érdemes vodkával pancsolni, mert az csak 40-50%-os. Azon kívül, hogy vizesebb lesz a kész eredmény a kókusz húsa sok zsírt tartalmaz, amit az alkohol old.
Érdemesebb lenne hétvégére inkább koktélt keverni, ahhoz kész pia kell, és ugyanúgy sikered lesz vele ;)
Szerintem egy igazán jó minőségű vodka is megteszi:)
Ha szereted a kókusz ízét van rá ötlet, hogy minél kókuszosabb legyen!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ha nem lehet kapni BL80-as lisztet, akkor azt lehet helyettesíteni rendes sima BL55 liszttel?
- Szerintetek a pizza és a melegszendvics helyettesítheti a meleg ételt (pl főzelék, tésztafélék, pörkölt stb...) a mindennapokban?
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Kürtőskalács sütőhengerét mivel lehet helyettesíteni?
- Kalóriaszámólós fogyókúránál szed valaki fehérje port? Vacsora helyettesítésére jó?
- A kenyérről/tésztáról leszokni, olcsón... Hogyan? Mivel helyettesítsek?