Ha férjnél vagyok és abortuszt szeretnék alá kell írnia a férjemnek a papírt? (tudásbázis kérdés)
Tudod, n az a mondás, hogy egy nő két dologért képes a végsőkig elmenni.
Azért, hogy ne legyen gyereke, és azért, hogy legyen gyereke.
Hiába berzenkedik bárki, az abortusz joga szükséges, mint ahogyan az is fontos, hogy erről a nő maga dönthessen. Én alapvetően abortuszellenes vagyok, de természetesen elfogadom, hogy vannak élethelyzetek, amelyekben indokolt lehet.
A betiltás csak titkolt beavatkozásokhoz vezet, és mivel orvos akkor nem végezheti, jönnek a kuruzslók és egyéb szörnyek, bizony sok nő halt meg az 50-es években, de régen is, amikor még nem volt erről törvény sem.
...bocs, szóval nem akart több gyereket az első után.
A nő meg még hármat szült, azt nem tudom, miért végül is, mert a férje egyik alkalommal sem szólt hozzá a terhesség alatt. A negyedik gyerek pár éves volt, amikor elváltak. A nőnek akkor már barátja is volt, lehet, hogy a negyedik gyerek is már a baráttól fogant, nem tudom.
De ha a férfi nem akar gyereket, a nő pedig igen, az is elég piszokság, ha azért is szül. Érthető, de mégis inkább szakítani kellene szerintem.
Jogi szemmel nézve:
Tegyük fel, a házaspár férfi tagja egy hülye barom, piál és erőszakoskodik.
A nő teherbe esik, mert mondjuk nincs pénze védekezni, és/vagy mert a férje volt az erősebb.
A férfi direkt és azért sem írja alá az abortuszt. A nő a születendő baba miatt nem bír kimozdulni a rossz házasságból.
Elméleti eset, de jó????
Van ez így.
(A kikényszerített szülés is egyoldalú.)
Végtére is a nőnek a szó szerinti belügye.
Nem kötelező kihagyni.
Az is igazságtalan lenne, ha a nőnek akkor is szülnie kellene, ha nem akar.
Hát nem tudom. Jó esetben nem hagyjuk ki őket, de vannak esetek, amikor nem tartom igazságtalannak.
Erre mondtam, hogy nem ismerjük a körülményeket...
És az apa nem lehet igazoltan a férj, mert azt csak a DNS-vizsgálat igazolhatná.
Jog szerint, ha házasságban élnek, akkor a férj az apa. Még akkor is a férj nevére kerül a gyerek, ha külön élnek.
De ez a gyermekvédelmi jog, és ezért vélelmezett apaság. Elvben hazudhat bármelyik fél, sőt együtt is hazudhatnak. A jogban is bármi megeshet.
Sok évszázadon keresztül csak az anya volt biztos, ma már az sem, hiszen lehet más petesejtjét is kiviselni (béranyák).
Bocsánat, időközben kapcsoltam. :D
De tényleg nem kell aláírás. A nő szabadon eldöntheti, akar-e szülni vagy nem. És azért nem azonnal végzik el az abortuszt, tanácsadáson is részt kell venni.
Ezt most hogy értetted?
Ha igazoltan az anyáé a gyerek, akkor mi az, ami előfordulhat? :DDD
Nem az övé, hanem a szomszéd nőé, csak ő akar ab-ra menni
:)
Közeli tapasztalatbol tudom hogy nem kell férj aláírás, viszont ahogy irják, ki lenne más támasz, ha gond van. De ha nincs is, egy kisebb műtétnél is kell a lelki támasz, nem beszélve a fizikairol.
Nem biztos, hogy titkolja, lehet, hogy a férje épp nem ér rá, mert mondjuk külföldre jár dolgozni.
Hihetetlen, hogy félinformációkból milyen messzemenő következtetések születnek:)
Szerintem sem kell aláírni, hiszen ez már-már olyan lenne, mintha az ő engedélye kellene hozzá. Felnőtt nagykorú nő dönthet abortuszról önállóan.
Ez papolás.
Persze elmondunk mindent, de nem tudhatjuk, hogy milyenek a körülmények.
További ajánlott fórumok:
- Megtaláltam az iwiw-en a középiskolai szerelmem, de már férjnél vagyok!
- Férjnél vagyok, de reménytelenül beleszerettem valaki másba. 😞
- Ma tudtam meg, hogy állapotos vagyok ez már biztos, mindenki az abortuszt emlegeti körülöttem, mit tegyek?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Férjnél vagyok, de más férfira vágyom
- Férjemnek van egy másik nőtől egy kislánya. Féltékeny vagyok rájuk pedig nem is tartják a kapcsolatot. Normális ez?