Ha egyszer boldog leszek, az nem azért lesz mert azt veszem... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nem. :-)
Én abban hiszek, hogy ha az agyunk és a szívünk viaskodik, sokkal valószínűbb, hogy a szívünk győz.
Dehogy sértődtem! Azért mert nem egyezik a véleményünk, nagy butaság lenne.
Akkor mégis csak velem értesz egyet? Mert ő az ellenkezőjét véli igaznak. :)
Örülök, hogy nem sértődtél meg!
Azit írsz, teljesen érthető: ha az élményeink pozitívak, jó kedvünk lesz, ha kellemetlenség ér bennünket, elszomorodunk.
Próbáld meg "megmagyarázni" magadnak egyszer, hogy fordítva legyen!
(Azaz: meg ne próbáld, úgyse fog sikerülni! :-D)
Persze! Hát mindketten úgy vélekedünk ahogy akarunk. :) Mindenki véleményén túl én akkor is hiszem, hogy a gondolatainkon múlik milyen lelkiállapotba kerülünk.
példa: Most beszéltem fiammal, kb. fél óra hosszáig. Attól hogy elmesélte mik történtek vele és miket csinált derűsebbé, boldogabbá váltam mint reggel voltam. És ez attól van amiket hallottam, és az azokról alkotott véleményemtől. Ha rossz dolgokat hallottam volna és azokon rágódnék, biztos hogy nagyon rossz lenne most a hangulatom a boldogság nyoma nélkül.
Sok marhaságot lehet olvasni neten. A brit tudósok megérdemlik a pénzüket. :)
Én csak azt mondom hogy a szavaknak nincs jelentőségük. A gondolataidnak lehet van köze hozzá, de az akinél eleve rossz az alap, az hogyan tudna változtatni a hozzáállásán? Mintha a sötétségnek akarnád megmutatni milyen a nappal. De a kettő eleve kizárja egymást.
Igen, érzés. Amikor lesújtó dolgokra gondolsz, mondjuk eszedbe jut hogy balesetet láttál, vagy eltávozott egy szeretett személy, akkor szomorúságot érzel, lehet hogy szorongsz is. Ha felidézel egy szép emléket, egy kirándulást, örömteli beszélgetést vagy egy ölelést, ezektől derűsebb leszel. mennél több örömteli gondolatod van, annál jobban érzed magad.
Az érzések gondolataink által jönnek létre. Az a szerencsénk, hogy arra gondolunk amire akarunk. Ez irányítható.
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Lehet 2 férfit egyszerre szeretni?
- Segítsetek! Nekem egyszerűen nem megy a palacsinta sütése. Bármilyen ételt megcsinálok de a palacsintával nem boldogulok.
- Nehezen boldogulok az öregekkel. Egyszerre zsarnokok és gyerekek.
- Elolvasok néhány "boldog" cikket, talán boldog leszek.
- Szívem, lelkem beleteszem, de úgy érzem sose leszek boldog....