Gyorshajtás Szlovákiában (beszélgetés)
Szia.
Mi Szlovákiában élünk, Komárom mellett. Már az egész városnak elege van ezekből az új kis fiatal rendőrökből, akik nem is komáromiak, nem tudom, honnan jöttek...de ugyanolyan fölényesek az itteniekkel is, függetlenül attól, hogy magyar vagy szlovák...
Apukámat megbüntették múltkor, nem volt nála készpénz, nálam igen. De tőlem nem vették el a pénz,azt mondták, most már késő, mert úgyis elkezdte kitölteni a papirját. Aztán még utána 25 percig töltögette. Másnap kellett bemenni a jogsiért+a kocsi papirjaiért, mert azt is elvették:(
Sok ilyen eset van. Örülj, ha rendes csekket kaptál, van akitől ott helyben elszedtek pénzt és ellenőrizhetetlen igazolást küldtek róla utóbb.
Szlovákiában (és Romániában is!) ha közlekedsz, fokozottan ügyelj a szabályok betartására.
Szlovákiában egy szabályosan közlekedő ismerősömbe kanyarodásnál belehajtottak 160 km/h-val. Az a szerencse, hogy a kisbuszának épphogy az orrát kapta el a szlovák gyorshajtó... Gondolom mondanom sem kell, hogy kit vittek be a szlovák rendőrök az őrsre "megpuhítani", majd könnyítettek meg 500 (!) euró kp-vel...
Tegnap megbűntettek a rendőrök Szlovákiában. Állítólag bemértek, és 90 helyett 102-km/ óra sebességgel mentem. Első körben elakarták venni a jogosítványom, majd hosszas alkudozás után kaptam egy 50€ s csekket.
Az egész eljárásban a bánásmód volt a leginkább felháborító.. Kb azért pécéztek ki, mert magyar rendszámú autóval mentem. Arról, hogy valóban ennyi volt a sebességem semmilyen dokumentumot nem mutattak. Miután leállítottak kiszállítottak az autómból, és oda kellett mennem a rendőrautóhoz ami elég messze volt attól a helytől ahol megállítottak. Ők beültek a rendőrkocsiba, én pedig egy szál ingben fagyoskodva álltam. Majd mindenféle megjegyzéseket kaptam magyar létemre.. Maguknál soha nem lesz Euro, meg, hogy miért Magyarok maguk hogy csinálják.. csak azért mert magyar mit képzel magáról.. amikor megmertem kérdezni, hogy nekik is vannak-e magyar gyökereik ( mivel magyarul folyt a diskurzus) azt a választ kaptam, hogy SZERENCSÉRE nem.. Az egész borzalmas volt.. Veletek történt már hasonló eset? A másik kérdésem pedig, hogy a csekket.. ( adtak egy bankszámlaszámot is ) leellenőrzik-e, hogy valóban befizetésre került. Mennyire kiépült a kapcsolat Szlovák - Magyar ilyen téren?
További ajánlott fórumok:
- Mértek már be gyorshajtásért? Melyek a jelei?
- Mit jelent, ha valaki ellen gyorshajtásért ( 70 helyett 99 km/h ) közigazgatási eljárás indul? Mik lehetnek a következmények?
- Svájci gyorshajtásnál Magyarországra küldik a számlát?
- Vannak a portálon Komárom megyeiek vagy szlovákiai magyarok?
- Mennyi idő múlva küldik a csekket, ha gyorshajtás miatt megbüntettek?
- Mennyi idő után évül el a gyorshajtásért kirótt bírság?