Mértek már be gyorshajtásért? Melyek a jelei? (beszélgetés)
Most is mondják a tv-ben, h Stohl megússza a börtönt is,mert új életet él, pörög, lelkes, kifordult önmagából, példát statuál mindenben... na persze, színész.....
Jah, este jutott eszembe...amúgy mivel előkerült pár hz-al lentebb az emberek elütése...a páromnak volt ezzel egy kellemetlen esete... ment hazafelé, este a munkából az unokatesójával, és ahogy egy faluba értek, előttük ment egy bicsajos férfi... A párom lassan ment, el ne üsse, és egy pillanat alatt a fazon lefordult elé a bicajjal, és úgy sikerült, h ráborult a kocsira. A párom nem ment 30-al, ez volt a szerencséjük...a fazon részeg volt és elkezdett szaladni, bár nehézkesen, a párom kocsijára fittyethányva...nem is kell mondani a borulástól hogy nézett ki..és kihívták a zsarukat...és a páromnak fizetett a részeg bicajos...a szonda majdnem szétpukkant a szájában. :D Tehát nem csak a vezetőn múlnak a dolgok.ez is élő példa volt rá...
Szia! Remélem igazad lesz,és nem mért be, azóta bevallom őszintén úgy ba vagyok tojva, h betartom a korlátozásokat...ez már haladás...inkább betartom, csak ne kelljen perkálni,mert nincs miből, kell a másoddiplomámhoz a fene enné meg. :D pont jövőhónapba kell befizetni a tandíjat, tehát ez nem hiányozna...
Azt mondod Ő ilyen??? Felidegesített,de nincs igaza. Köszi, a tájékoztatást, kedves Tőled. :)
"Aki agresszív és ez általában a nagy és drága autók sajátja, nagy ívben le . . . a bírságot."
is;)
Meg az ezer éves lélekvesztővel közlekedő, akinek semmilyen biztosítása nincs.A minden mindegy alapon, mert veszteni valója nincs...
Sajnos az említett eset nem az agresszív vezetők kategóriájába tartozik.
Aki agresszív és ez általában a nagy és drága autók sajátja, nagy ívben le . . . a bírságot.
Iszik, drogozik, száguldozik, másokat összetör. Lásd Stohl András.
Lehet, mert ezeket kimossák. A kábszerből és a cserben hagyásos gázolásból már felmentették. A többiért max. felfüggesztettet kap vagy azt sem.
A mezei autóstársadalom meg az első kihágásnál maximális büntetést kap.
Mint írtam első és egyenlőre utolsó gyorshajtásom ( 50 helyett 75 ) 40.000 Ft és két fekete pont. Hol van ez a visszaeső Stohl féle esethez képest, aki valószínű nulla azaz 0 pénzbüntetéssel megússza?
Miért kell pl. x éve amúgy normálisan vezető állampolgárt már az első kihágásnál ( nálam bambulás, sajna nem a nők után, hanem fogfájás miatt be voltam gyógyszerezve ) jól levenni?
Na megmondom miért, mert kell az államnak a pénz a mutyizáshoz.
A drága autókban minimum radardetektor és lézer jammer ( lehetetlenné teszi a bemérést ) van, így őket a radar nem nagyon érinti.
A magyarországi közlekedési morál hasonló az ország helyzetéhez. Mindenki ideges és siet valahová. Pontosan ezért nem lehet betartani a KRESZ-t sem. Vagy felveszed a forgalom ritmusát vagy anyáznak mögötted és sort csinálsz. Megjegyzem a lámpák sem az 50 –hez vannak beállítva:-)
Szóval összetett dolog ez és nem lehet csőlátással, ítéletet mondani.
Igen,azt én is észrevettem,hogy a kicsi autót előszeretettel letolják az útról.:-( Miért kell bunkónak lenni,ha nagy autója van valakinek? Az még semmit sem jelent.
Annak mondjuk örülök,hogy nagy autónk van,sosem szórakoznak velem.:-)
Régen kispolskin tanultam, 3 évig azt vezettem, és tapasztaltam többször is, h az előzgetők lenyomtak az útról,pedig 80-90el simán ment a kicsike...és majdnem az árokba kerültem,mert előzgettek, és nem figyeltek oda arra, h éppen lenyomnak a kocsi hátuljával...
Egy éve vettem magamnak "hitelre" egy használt kisautót, és imádom...és apukám szerint azzal nem lehet lassan menni, egyszer elment vele egy kört, és mikor hazajött közölte, h jujj, nem vette észre, és 140el ment... Tudom, h gyosran mentem, de nem kell érte bántani,mert csak kerültem/előztem, nem érdekel hogy nevezzük...nem volt gyalogos se bicajos sehol...tehát nem ismered a körülményeket butter...
Mindenki magűból indul ki...még sosem volt semmi gondom a hatóságokkal, és szerintem nem is lesz. Ez egy pofánvágás volt,mert nem figyeltem oda. Körülnézek, jobban mint hinnéd, te arrogáns ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ki vagy te, h sértegethetsz??? Óvónő vagyok, hidd el 5ször megnézem az úton, h ki megy és jön...ááá... nem érsz ennyit...
miért kell beszólni?? így történt, az egész "térfelemet", sávomat elfoglalta, nem lehúzódva állt az út szélén mint lenni szokott... , vagy nem tudom hogy mondjam,
Ne okíts, mert nincs hozzá jogod! ha valami nem tetszik, keress más fórumot az unaloműzésadre. Nem tűröm ha sértegetnek.
Én is ezen agyalok tegnap óta, ha betartatják az 50es határt, akkor miért nem tudja 55körül mérni? 7 éve mikor szereztem a jogsit, azt mondta az oktatóm, h 55-el lehet menni,mert úgy még nem mér a radar..az uncsim aki rendőr, tegnap mondta, h 68tól mér, mert kevesebbtől nem képes rá...
érdekes...sok kérdést vetne még fel ez a dolog...
Én is odafigyelek, legtöbbször ott ül hátul a két gyerek,de ha nem ,akkor is.
Ma babakocsival voltam,zöldre váltott a lámpa a fő úton, és az utcából,ahonnan kanyarodnak ki az autók,persze nekem van/lenne elsőbbségem, a 4 ott álló autó mögül megindult padlógázzal és csikorgó kerekekkel egy Picasso,kielőzte a 4 kocsit,és elszáguldott előttem a zebrán. 4 elég sötét kinézetű és kb. 120 kilós pasi ült benne.Az ilyeneket olyan szívesen megrugdosnám.
Jelei? Megkapod a csekket a postástól:( 50 helyett 64 és 30 ezer...
Még dühöngtem is, ki az a marha, aki hajnal fél hatkor gyors-hajtott a kocsival. Én voltam:D
Ejnye-bejnye.:-/ Apukám is évente párszor áll ki kocsival,az utolsó 45 ezerbe került neki.
Én akkor akadok ki,mikor 40-es táblánál megyek már 45-el, és tolnak le,illetve úgy kielőznek,hogy csak lesek.... Ilyenkor persze rendőr sincs.:-(
Az még nem jutott eszedbe, hogy az adott útszakaszra vonatkozó sebességi előírások figyelembevételével ELŐZZ? Ahogy a törvény előírja, és amivel óvod mások - anyák, apák, gyerekek - életét?
Ugyanis a sávodban nálad lassabban haladó mikrobusz "kikerülése" ELŐZÉS. Az előzésre szigorú szabályok vonatkoznak; sikertelen előzésből származik a halálos balesetek többsége.
Kicsit tudatosabban kellen hozzáállni, amikor rászaladsz egy nálad lassabban haladó járműre. Te vagy az a típus, aki legközelebb megöl valakit, de akkor is csak az fogja érdekelni, villant-e a vaku. Nézzél magadba. Meg a KRESZ-könyvedbe.
"a sávomat elfoglaló mikrobuszt kikerültem"
na itt összegződik a magyar közlekedési kultúra lényege...
nem azt írom le, hogy hetvenes tábla volt, vagy ötvenes, és én ehhez képest mennyivel mentem, hanem hogy a sávom "elfoglalta a mikrobusz"...
csak gratulálni tudok...
További ajánlott fórumok:
- Mit jelent, ha valaki ellen gyorshajtásért ( 70 helyett 99 km/h ) közigazgatási eljárás indul? Mik lehetnek a következmények?
- Svájci gyorshajtásnál Magyarországra küldik a számlát?
- Mennyi idő múlva küldik a csekket, ha gyorshajtás miatt megbüntettek?
- Mennyi idő után évül el a gyorshajtásért kirótt bírság?
- Mi történik akkor, ha az ismerősöm nem tudja fizetni a részletet a rendőrségnek gyorshajtásért?
- Hol lehet megnézni a felvételt ha gyorshajtás miatt büntetést kaptam? Nyáron hallottam, hogy meg lehet nézni még a képet is, de hol?