Gyors segítséget szeretnék kérni. Mit jelent ez: Vht. 79/C.§.? (tudásbázis)
Nekünk a Vh. titkárnője tanácsolta, hogy menjünk a bíróságra, és ott feloldják a bankszámlánkat, és kezdjünk egy új eljárást.
Lehet, hogy a szolgáltatóhoz kell tényleg fordulni, és kihagyni a bíróságot?
nem gúnyolódtam, félreérted.
és ha nagy a tartozás, csak részteljesítést von le a bank, ha van mentes összeg, az akkor is megmarad.
de léptem, nyilván te jobban tudod, mint én, aki minden nap ezt csinálom.
na, akkor elárulom, hogy bankban dolgozom és egész véletlenül lakossági számlákkal foglalkozom.
és nem egy számlát oldottam már fel a mentes összeg erejéig.
pedig nem volt rokonom az illető :)
Na, akkor elárulom,hogy két éve a számlámra inkasszót tettek, amire csak családi pótlék, gyerektartás és anyasági megy.
És lentebb megírtam, hogy mi volt a reakció. Még így is, hogy a nővérem lánya ott dolgozik.
Biztos, hogy aszolgáltatóval kell megbeszélni? És mi lesz a végrehajtóval?
Most adtak egy tippet, hogy menjünk a bíróságra, és ők feloldják az inkasszót, mert csak ők tehetik meg, és kérünk egy új eljárárst.
ha társtulajdonos, akkor ami pénz a számlán van, végrehajtható, és teljesen mindegy kié.
a bankod megmondja, van-e mentes összeg és ha igen, mennyi.
ilyenkor zárolják a számlát, és letiltják a kártyát, csak személyesen a banknál tudsz felvenni.
a férjem társtulajdonos.A férjem nevére csak a fizetése jönn, minden más az én nevemen van! Én úgy tudom, hogy a fizuja 33%-át vehetik el, és nem nyulhatnak hozzá semmilyen más bevételhez.
Na de ha már ez megtörtént, kihez kell fordulnom,hova és milyen kérvényt kell benyújtanom, vagy levelet kell írnom? De kinek?
a te számlád csak akkor inkasszálhatják, ha vagy te is benne vagy a tartozásban, vagy a férjed társtulajdonos a számlán, esetleg az ő nevére folyósítják ami a számlára érkezik.
egyébként ha zárolják, attól még nem feltétlenül vesznek le mindent. be kell menned a bankba, és megmondják mennyi a mentes összeg. ezt megkapod.
Ezt találtam:
„a pénzügyi intézménynél több számlatulajdonos tulajdonában álló számlán kezelt pénzösszeg bármelyik számlatulajdonossal szemben fennálló követelés fejében teljes összegben végrehajtás alá vonható”,
További ajánlott fórumok:
- Mit jelent, ha valaki ellen gyorshajtásért ( 70 helyett 99 km/h ) közigazgatási eljárás indul? Mik lehetnek a következmények?
- Szeretnék segitséget kérni tőletek, egyszerű, gyors, és hatásos fogyásra, mit ajánlotok?
- Főiskolára jelentkezőktől szeretnék segítséget kérni!
- Milyen gyorsan jelentkeznek az ételallergia súlyos tünetei?(Fogyasztás után mennyi idővel?)
- Pici fekete, igen gyors kis repülő bogarak jelentek meg nálam. Mi ez és mivel irtsam?
- Békéscsabán hova, mikor fordulhatnék ingyenes jogi tanácsadásra?Be kell jelentkezni időpontot kérni?