Gyomortükrözésre kell mennem, mire számíthatok?Van valami amire különösen figyeljek? (tudásbázis)
Én most jövök, volt Lidocain, nem mondanám, hogy élveztem, de azt sem, hogy kibírhatatlan, pedig végigöklendeztem az egészet a sav folyamatosan jött fel, mert túl sok!
Most kicsit fáj a torkom, a jól megrágott kaját is fejbiccentve tudom lenyelni!
szia!
ugyan a kérdés nem nekem szólt, de sztem a csövek vastagsága változatlan... persze nem arra gondolok, hogy 20 éve az, de az utóbbi néhány évben nem hinném, hogy volt változás.
nekem annyi szerencsém volt, hogy gyerekeknél használt (vékonyabb) endoscoppal csinálták. bár, mivel bódítva voltam, majdhogynem mindegy volt :)
Lilluska!
Vettél észre valamilyen fejlődést a a cső vastagságában?
Lehet hogy a régi rémhírek csak a régi csövek vastagsága miatt voltak?
Nagyon köszönöm!!!!
Legalább tudom mire számíthatok!
Nem egy kellemes dolog, de túl lehet élni :)
"A vizsgálat menete
Gyomortükrözéskor a beteg a bal oldalán fekszik, a lábait behajlítva enyhén a hasa felé húzza, a fejét lehajtja (megbiccenti), mintha az inge gombjait nézné. A vizsgálat megkezdése előtt érzéstelenítőt fújnak a garat hátsó falára, amely kissé keserű vagy égő érzést okoz, de hamar elzsibbad, és utána már csak kis gombócérzés marad a torokban. Ezután egy műanyag harapásvédő csutorára kell harapni, majd az orvos levezeti a műszert - ehhez a beteg aktív közreműködésére (nyelésre) is szükség van. (Ez egyébként a vizsgálat legkellemetlenebb része.) A gyomortükrözés általában 3-10 percig tart, attól függően, hogy mennyire könnyen áttekinthetők a területek, illetve hogy hány mintát (biopsiát) kell az orvosnak vennie.
Mit kell tenni a vizsgálat előtt?
* A vizsgálatot megelőző napon vacsorázhat, de éjfél után már vizet se igyon, és semmiképpen ne dohányozzon. Bár a gyomortükrözést általában a délelőtti órákban végzik, előfordulhat, hogy későbbi időpontot adnak. Ilyenkor 8 órával a vizsgálat előtt ne egyen és ne igyon semmit! (A szomjúságérzet a száj kiöblítésével jelentősen csökkenthető.)"
További ajánlott fórumok:
- Kezdő csivava gazdi vagyok, mikre figyeljek?
- Császármetszéses szülés után, mire számíthatok?
- Voltál-e már gyomortükrözésen a gastroenterológián?
- Rendszeresen kiderül, hogy nem számíthatok a páromra
- Valószínűleg 3 hetes terhes vagyok:) Mire figyeljek oda nagyon, hogy biztosan megmaradjon?
- Szerintetek milyen ítéletre számíthatok, segítsetek légyszi