Gyömbéres uborkasaláta pirított szezámmaggal recept
A Gyömbéres uborkasaláta pirított szezámmaggal hozzávalói:80 dkg kígyóuborka
2 lilahagyma
2 kis pohár kefir
gyömbér kb. 2-3 cm
2 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olívaolaj
szezámmag
só, bors
A Gyömbéres uborkasaláta pirított szezámmaggal elkészítési módja:
8A kefireket tálkába borítjuk, majd megtisztítjuk és belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, jól elkeverjük. Az uborkát és a lilahagymát felkockázzuk, és alaposan beleforgatjuk az öntetbe. Jól lehűtjük, tálaláskor szárazon pirított szezámmaggal meghintjük.
Üdítő, önálló salátaként is megállja a helyét.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. dec. 18. 06:49
A gyömbéres uborkasaláta pirított szezámmaggal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.