Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Gyömbéres uborkasaláta pirított szezámmaggal recept

Gyömbéres uborkasaláta pirított szezámmaggal recept

A Gyömbéres uborkasaláta pirított szezámmaggal hozzávalói:
80 dkg kígyóuborka
2 lilahagyma
2 kis pohár kefir
gyömbér kb. 2-3 cm
2 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olívaolaj
szezámmag
só, bors


A Gyömbéres uborkasaláta pirított szezámmaggal elkészítési módja:
8A kefireket tálkába borítjuk, majd megtisztítjuk és belereszeljük a gyömbért, hozzáadjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, cukorral ízesítjük, jól elkeverjük. Az uborkát és a lilahagymát felkockázzuk, és alaposan beleforgatjuk az öntetbe. Jól lehűtjük, tálaláskor szárazon pirított szezámmaggal meghintjük.

Üdítő, önálló salátaként is megállja a helyét.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A gyömbéres uborkasaláta pirított szezámmaggal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook