Gyömbéres húsgolyók recept
A Gyömbéres húsgolyók hozzávalói:60 dkg darált sertéshús
1 citrom reszelt héja
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem felaprítva
3 tojás
5 dkg liszt
2 ek szezámmag
10 dkg zsemlemorzsa
2 ek olívaolaj
só
bors
kis darab gyömbér reszelve
A Gyömbéres húsgolyók elkészítési módja:
A darált hússal összekeverünk egy tojást, a felaprított petrezselymet, az összezúzott fokhagymát, a reszelt citromhéjat és egy kiskanál reszelt gyömbért. Sózzuk, borsozzuk, összedolgozzuk és vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle. Lisztbe hempergetjük, belemártjuk a 2 felvert tojásba, majd jöhet a szezámmagos zsemlemorzsa. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, kevés olajjal meglocsoljuk és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Sütés közben néhányszor megforgatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. ápr. 14. 20:13
A gyömbéres húsgolyók elkészítési módja és hozzávalói.