Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sajtos lepényfalatok recept

Sajtos lepényfalatok recept

A Sajtos lepényfalatok hozzávalói:
1 tojás
6 tojásfehérje
4 ek zsemlemorzsa
10 dkg reszelt karaván sajt
10 dkg reszelt trappista

fehérbors
fokhagymapor (fél kocka is jó)
olaj
375g tejföl
foghagyma paszírozva


A Sajtos lepényfalatok elkészítési módja:
A tojást felverjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fűszereket. Felverjük keményre a fehérjéket és a sajtokkal váltakozva( kicsit félreteszünk a tetejére díszítésnek) óvatosan a tojásos masszához keverjük. (Elég lágy lesz.) Olajat hevítünk egy serpenyőben evőkanállal lepényt formázunk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A tejfölt, áttört foghagymát összekeverjük, rákanalazzuk a kész lepényekre, majd reszelt sajttal megszórjuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sajtos lepényfalatok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook