Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései (beszélgetés)
4 éves unokámnak mondtuk, hogy tegye ki az ablakba a cipőjét, mert jön a Télapó.
Erre ő: Nem fogja elvinni a Télapó a cipőjét?
A lányom kicsit fájlalta a fejét.
-Anya, szerintem napszúrást kaptam.
-Esőben?
-Esőzést kaptam.
A három éves unokám látja s mutatja a szőnyegen mászó hangyát.
Veszek egy kis papírt s fölveszem,majd bedobom a szemetesbe.
Ártatlanul kérdi: te most megbüntetted a hangyát?😊😊
Ez egy kicsit szomorkás, de szívmelengető.
5 éves fiam egy reggel kipattant az ágyból és mesélni kezdte hogy álmodott valamit. Vidáman kezdte: "Volt egy fiú, meg egy lány." - Aztán elszomorodott: "A fiú nem vigyázott a lábával és a vonat sínekre lépett" - Majd nagy könnyekkel a szemében folytatta: "...és a lány elvesztette a szerelmét" ……
Kis romantikus. Mindig a szerelem....
Bocsánat, elírtam *ciciiiiid*
Most 5 éves, 1 hónapja voltunk náluk, hamarosan születésnapja lesz.
Kérdeztem mit szeretne szülinapjára, azt a választ kaptam, hogy rizseshúst xD
Pedig nem egy éhenkórász, kap is rendesen enni, nem értem hogy jött ez neki :)
Unokatesóm (késői gyerek) 2,5 én 25 éves voltam amikor látogatóba mentem hozzájuk és végül ott is aludtam.
Mentem fürödni, majd hallom, hogy a gyerkőc a nappaliba épp kérdőre vonja az anyját, hogy én hova lettem. Anyukája mondta, hogy fürdök de hagyjon, ne jöjjön be hozzám.
Na akkor már hallottam, hogy szalad felém, berúgta az ajtót és akkor ledöbbent "Zsani neked van ciciiiiiiic?" :))))
Annyira vicces volt, a kis drága óriás didkókhoz volt szokva és nem sejtette addig, hogy egy kicsi nekem is jutott :D
Talán ezt is édesnek tartjátok majd, bár nem az én gyerekeimről szól.
Van bent az oviban egy kislány. Nagycsoportos, de a szülei is magasak és jó húsban vannak, a kislány is jól fejlett. Magasságban a többiek felett van jócskán. Egy kis notesszal járkál mindenfelé nagy komolyan. Édesen néz ki tényleg. Párom mesélte, hogy egyszer amikor ő hozta el a Mátét az oviból, a kislány a gyerekek kabátjait számolta, majd oda fordult páromhoz és közölte vele, hogy ő most listát ír. Majd még hozzátette, hogy otthon van listája MINDENRŐL.
Dobjuk fel ezt a fórumot:
5 éves fiamnak este énekelnem kell. Elészedtem már emlékeim közül minden féle énekeket hogy ne unjam már annyira a szertartást és váltogatni kezdtem a népdalokat az altató dalokkal.
Egyszer azt énekeltem neki:
Megkötöm lovamat szomorú fűzfához,
megkötöm szívemet gyönge violához.
Eloldom lovamat mikor a nap fölkel,
de tőled violám, csak a halál old el.
-Ez mit jelen-kérdi.
Magyarázom neki mit is jelent. csak annyira egyszerűen, hogy megértse:
-Egy fiú nagyon szeret egy szép lányt. nagyon szereti és ha meglátogatja, oda köti a lovát a fához. A szívét nem köti a lányhoz akit violának hív, hanem az csak azt jelenti hogy nagyon szereti. A lovát eloldozza a fától amikor elmegy onnan, de a szívét nem oldja el, mert addig akarja szeretni a lányt, amíg meg nem hal.
Mire ő:
-Én akkor is szeretni fogom a Pannát, ha meghaltam. ( Panna a nagytestvére.)
Nagyon meghatódtam. Nagyon őszinte és naiv és szeretettel teli.
Kislányom aranyköpései:
Túró Rudi- Turidóró
Palacsinta- Palincsala
És most a legújabb:
Unikornis- Unikormi
:D
Ugyanigy a 4 eves fiam.
Mondom neki "Szebenben voltunk",mire o "es mikor megyunk meg a szemembe"?
Jó régi fórum,de ezt elmesélem!
Az apósom Svájcba készül.
A lányom pedig tegnap este megkérdezte:
-A papa mikor megy spájzba?
Ma esti lefekvesnel bucsuzik a három eves kislanyom az apjatol es váratlanul megszolal:
-Babi (apa albanul), I love your ears!
Minap voltam fültanúja a villamoson ennek a jelenetnek, sokan jót derültünk rajta.
Anyuka a 4-5 éves forma kisfiának mutatja a Margit-hídon áthaladó villamosról a látnivalókat.
-Nézd, ott a Parlament!
Kisfiú nézi, majd egyszer megszólal:
-Azért hívják "balramentnek", mert bal oldalt van?
:)
Momókámmal játszin voltunk. Eljött a nagyon kell pisilni időpont. Mondom kitartás. Kimentünk a közeli patakpartra, közben mondogatt:
-Tartom, anya tartom. Kitartsam, vagy betartsam?
Aztán meg volt a pisi és megkérdezte:
- Anya tartsam még?
- Már pisiltél nem? Akkor minek tartanád?
- Hát azért, hogy örüljetek!
Én meg azt hittem hejben padlót fogok.
Lánykám a hétvégén vásárlás közben kérdezgetett a boltban, hogy ez fiús? ez lányos? Egy zöld dolognál kérdezte, hogy ez milyen.
- Ez uniszex, ami azt jelenti, hogy fiúknak és lányoknak is jó. (volt a válaszom)
5-10 perc múlva kiszúrt egy zöld cumisüveget:
- Anya, ez egy szexi cumisüveg?
:)
Vikim 3 eves.Kapott fenistil cseppeket.
Azt mondja, anya be kell vennem az immunrendszert.
Nagyfiam (4):
-Anya! Kaphatok finomságot?
-Úgy érzed,megérdemled?
-Hát,igen! Jó voltam!
-Mikor?
Kis hatásszünet,gondolkodó arckifejezés:
-Háááát,amikor aludtam!
Kapott finomságot!!!
Pár napja egy fekete bogárka (muslinca) volt reggel az ágyamban, míg öltöztettem a lányom.
- Anya, azért van bogár az ágyadban, mert bogárral álmodtál?
:D
További ajánlott fórumok:
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Pasik aranyköpései
- Ti támogatjátok anyagilag a gyermekeitek életkezdését? Ha nem, akkor miért nem?
- Meditáció az iskolákban? Mire nevelik a gyermekeinket?
- Tudsz venni ajándékot a gyermekeidnek Karácsonyra?
- Nem a gyermekeidért élsz