Gyerekkerékpárt milyet érdemes venni? (tudásbázis)
Tegnap megkapták a bicajt. Hauser Kiwi 16"
Egyik lila másik narancs színű.
Igaz a lábuk a földig nem ér , de a pedált elérik és simán tudják egyedül tekerni. Kontrás, és elől is van fék.
Ráadásul itt van egy jó biciklibolt ahol amúgy is olcsóbb volt 27990 (más boltba 29900-31500) ráadásul még alkudtunk is 2-2000ft / bicikli + egy duda ajándékba
Most nyílik itt nálunk decemberben a Decat...sportbolt,ott van 14 és 16"-os majd akkor eldől melyik lesz a jó!
Köszi szépen mindenkinek a hozzászólást!
Ne is mond a sokat növést. Nem győzök ruhatárat cserélni:-(((( Ja és ha az segít, van egy ismerősöm, akinek nagy bringás a lánya 6 évesen már a 30km-es túrát simán megcsinálta. 7 évesen cseréltek neki bringát, akkor már 24-est kellett neki venni. Átlagos növésű a kislány. És de szupi bringát kapott. 100ezer volt... Elfogadnám eggyel nagyobba....
Igazából lehet, hogy kéne nektek a 16-os, mert most már idén keveset fogják használni, tavaszig meg még sokat nőnek. A lábnak meg tényleg nem kell leérni a földig. Először úgyis pótkerék lesz rajta, azzal meg nem dől el.
Pillanatok alatt belenő. Na meg elvileg a biciklin ugye a pedálig kell csak a lábnak leérni, a földig nem. Nálunk nagy szerencse volt a vásárlásnál, mert én is a 14-est vettem volna, de pont ott volt egy eladó, aki amúgy versenyző volt, meg azóta is nagy bringás, baromira értett hozzá. Én ráültettem a gyereket, mondtam hogy nagy, mert nem ér le teljesen a földre a lába. Erre odajött a srác, hogy meg tudjuk ám emelni az ülést, mert így nem jó, próbálja ki úgy a gyerek. És tényleg. Simán megy vele, semmi gond, csak nem győzök futni utána, mert nekem még nincs bringám. Ja és a legfontosabb, hogy a bukót el ne felejtsétek!!!!! Eleve kötelező lesz Magyarországon közterületen 18 év alatt, meg amúgy sem árt. Ezzel azért tényleg lehet menni elég gyorsan.... Ja és a szomszéd 2,5 éves kisfiúnak is 16-ost vettek, ő olyan 90cm lehet. Az azért már tényleg nagynak tűnik neki, de simán megy vele.
Én lányom most 96 cm, neki a 16-os hatalmas volt. 14-eset vettünk, én először azt is egy kicsit nagynak gondoltam, de ahogy ura lesz a járgánynak, már nem is nagy. Mindenképpen kontrásat vegyél! A normális bicikliken az van.
Az én lányaim 98 cm, akkor 16-os kell?
Elvileg az összes eu szabványos kisbringa kontrás. Nem elég erős a kezük, hogy nagy sebeséggről azzal tudjanak fékezni. Én csak kontrásat vennék, a lányomnak is az van. 1 nap alatt megtanulta hogy előre halad, hátra fékez. Pedig az még a 12-es bringájával volt úgy 2 évesen. Amúgy a lányom úgy 100cm volt, amikor vettük neki a 16-ost. Akkor a 12-es már nagyon kicsi volt, na meg annak nem szabad levenni a pótkerekét, mert az első gödörnél esik el a gyerek. 2 kerekűzni minimum 14-es kell. Akkor néztük a 14-est is, de az eladó lebeszélt, hogy 1 év alatt kinövi. És igaza volt, mert most 4,5 éves, de már kicsi lenne neki.
Tegnap néztünk 16-os bicót, hát nagyon nagy. A 12-esnél ér le a lábuk de inkább annál is lábujjhegyen.
Amin kiakadtam, nem kontrás a bicaj, szegények tekerték előre majd visszafelé.....
Tavasszal akartunk bicajt venni de gondoltuk most több leárazás van, de így meg nem tudom mennyit nőnek addig. Itt Debrecenben még sehol nem találtunk 14-est csak 12 és 16-os bicók vannak.
Azért óvatosan vele. Egyik ismerősöm vett olcsót a lányának. Biciklizés közben összetört a váz a gyerek alatt, aki jó nagyot esett miatta:-(((( Sovány kislány, és teljesen sima úton:-(((((
Igen, úgy már másképpen kell költekezni. De ha kinövik, el tudjátok adni. (Csak egy ötlet volt)
De akkor is jobbat válasszatok. Nekünk azt mondta pár hozzá értő, hogy érdemesebb megvenni a jó biciklit, mert nem mindegy, hogy min tanul meg a gyerek biciklizni. Ha pl nehéz tekerni, lehet egy életre elmegy a kedve az egésztől.
12-esre egyébként meg azt mondták, hogy az játékbicikli :) Inkább a 14-est javasolták, hogy azon kezdjünk, mert sokkal jobb, komolyabb és ami a lényeg, könnyebb tekerni is. Szerintem ez az ovi végéig jó lesz neki.
Nekem ikreim vannak így egyszerre két bicó kell és utána nem örökli senki tehát ezért elgondolkodtató mennyiért veszünk.
Igen, mi is elég drágán vettünk, de nagyon jó! És ha kinövi, nálunk örökli a kisebbik.
A Decatlonban most vannak leárazva, igaz az áruk még így sem csekély, viszont nagyon jók.
Mi a hervisben vettünk 14-eset, nem kínai, nagyon jó!! De nyáron láttam a decathlonban is 14-eset.
3 éves volt nyáron a lányunk, 86 cm, teljesen jó neki, nem kicsi, nem nagy, és szerintem 2 évig még tuti jó lesz.
Köszönöm, hát nézelődünk, reménykedünk hogy most a téli leárazásoknál tudunk venni jót olcsóbban.
Most nézem, ez is nagyon jónak tűnik. De nem olcsó ez sem:-( Most keresek magamnak is bringát, mert elegem van, hogy futok a gyerek mellett:-)))) De tetszenek nagyon ezek is:-)
Nálunk a Hauser vált be. Strapabíró, német, korrekt, elérhető árú. Amikor kinőttük, gond nélkül tudtam eladni szinte percek alatt őket.
Ma már a 26-ost nyúzza a csemete!
Egyszer vettem más márkát, de következő nap már vittem is vissza, hogy ugye nem gondolta komolyan az eladó, hogy ilyen ...-t árul.
12-es már tuti kicsi nekik, az én lányom is kinőtte. 4 éves. Mi az Intersportban vettünk neki Genesis bringát. Nagyon jó, strapabíró, ami nálunk fontos, mert a tesó majd örökli. De elég drága:-( Mi télen vettük, így le volt értékelve.
Mire gondoltál, márka, méret?
Ikerlányaim januárban lesznek 4 évesek, 98 cm magasak . Bicajt szeretnénk venni de nem tudjuk milyet. Szerintem a 12-es már kicsi, a 16-ost írták több helyen hogy jó lenne a méret.(14-es pedig kínai azt kihagynánk) Hol és milyen márkát, tipust vegyünk??? Köszi
Gyerekkerékpárt milyet érdemes venni?
További ajánlott fórumok: