Gyerek gyógytornászt keresek, kérdésem lenne hozzá, tudna valaki segíteni? (tudásbázis)
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, mindenképp elvisszük , hogy lássa orvos.
Mégegyszer köszi mindenkinek.:-))
Én vártam...
Nem kellett volna.
Most keresek gőzerővel neurológust, hogy megállapítsák mi baja.
Ha lesz következő gyerekem, max. 8-9 hónapos korban elviszem a Petőbe, hogy nézzék meg.
Gyerekorvos, védőnő véleménye: majd kinővi, nem gond amit felfedeztem az elmúlt két évben a gyereknél mozgásfejlődésileg
Ortopédus: majd kinővi, és még a GERINCFERDÜLÉSÉT se vette észre. No comment.
Én mondjuk a Petőbe vinném, én is voltam fizetősön, ott is mondtak sok mindent, de a Petőben még találtak is hozzá. Bennünk jobban megbízok.
Szó se volt itt erről,szerintem ,legalább is én,a pont az ellenkezőjét sulykolom az eleje óta...orvos ,orvos ,orvos,és esetleg egy pozitív csalódás ,mert nincs gond a végén...
De most már tényleg elfáradtam ,nem értelek miért nem tudod azt mondani,egy oldalon állunk,mindketten ugyanazt mondjuk,és vannak azért jó kimenetelű változatok is..Mindegy kiszálltam...
Milla Vigyétek el a babócát,mert it is akkor nyugszotok me,és ha csak lusti,akkor úgyis beérik idővel,ha baj van pedig időben léptetek::)Ügyesek legyetek!
Ezzel azért vitatkoznék veled/csak elméletileg/Van két fiam.Mindkettő kamasz már,a nagyobb 16 éves múlt,és a hasalás és fordulás után kapásból állni kezdett/felhúzta magát a rácson./Soha nem ült ,és nem állt négykézláb..
Most egy Bp.-i nívós középiskola reáltagozetos tizedikese,átlaga 4,66 volt.Nem szenvedett semmiféle hátrnyt aból hogy kimaradt neki egy fázis/vagy kettő?/A kicsi végigzongorázta az össze motoros fázist,és teljesen átlagos kiskamasz/12 éves/.Lehet hogy vannak sztereotípiák,amiket nekünk embereknek be kéne tartanunk a fejlődésbe,...és itt az emberpalánta aki minderre rácáfol:)
De!!!Ezekre igenis vannak normák!!!Ez a lényeg Nem szabad elfogadni ha egy egy mozgásfunkció többet késik a normális (pár hetes ) intervallumtól. Nagy lehet a veszteség, ha áltatja magát az ember ilyenkor, hogy nincsenn
,ek normák. A fülembe csengenek a doktornő-fejlődésneurológus szavai, aki azt mondta, hogy a jó ég mentene meg minden gyereket az ilyen " nincsenek normák, csak lusta, ..stb" önnyugtatásoktól. Az értékes idő meg telik. Mikor kiderülnek a gondok(5-7 éves korban) már nagyon nehéz7 a regenerálás.
Kitti!
Nincsenek normák a gyerekekre.Ha úgy érziktek baj van vele,akkor szakember...ha pedig csak lusti ,akkor adjatok neki időt a fejlődésre,hiszen minden babuska másképp ,más tempóban fejlódik a különböző területeken...És egy ébként mi felnőttek nem különbözünk?!!:::
Sok szeretet és törődést a kicsihez:)))
Igen persze nem is azt vártam, hogy majd valaki megmondja a tutit, csak véleményeket kértem .
Egyébként szerintem nincs vele gond csak kicsit lustább mint a többi gyerek.
Sajnos kuszni sem kuszik ,de szépen forog.
És a kiságyban , ha ülve tesszük be akkor szépen állásba huzza magát, és meg is áll soká.
Igen:) És én mindkettőt megtestesítem. De ezen nem akarok vitatkozni. A svábhegyi állami gy.gyógyintézet fejlődésneurológiáján voltam gyakorlaton. Oda csak ilyen jellegű problémákkal fordulnak szinte. Hivatásomként is foglalkozom ezzel.
Az a baj, hogy tényleg nem látod, hogy nem mozgásszervi problémája van a gyerkőcnek. Ez ilyenkor kb. 99%, Te pedig edzésprogramot, mozgásszervi dolgokat emlegetsz. Ennek semmi köze ehhez. Ebben az életkorban bármilyen idegrendszeri probléma a mozgásban mutatkozik meg(holott nem a mosgászervek hibásak). Ez lehet, hogy később beszédhiba, diszlexia, vagy komolyabb probléma is lehet, most egyelőre a mozgás területén mutatkozik meg. Az összes elemi mozgás (kúszás, mászás, felülés, forgás, járás) egy új szintjét jelenti az idegrendszer érésének. Mind mind fontos abban, hogy kialakuljanak olyan dolgok, mint figyelem, egyensúly, szerialitás, koncentráció, térbeli és síkbeli tájékozódás, szem -kéz koordináció..stb. Pl a mászáskor az ellentétes kéz láb mozgás elősegíti a két agyfélteke közötti kapcsolat érését, az egyensúly fejlődés az agyban azt a területet érleli, ahol a figyelem kp.-ja is van. Számtalan az összefüggés. Na be is fejezem..hidd el itt ez a lényeg, és én is jót akarok.
Sajnos nekem nem tünt "nyilvánnak" ,hogy elviszik..nem is gondoltam edzésprogramra,de a milyen mértékű,milyen irányú,ezt csak vizsgálattal állapíthatják meg.
Ha tudsz j helyet azt hiszem az nagyon jó lenne.Nem akartam trompfolni,csak nyomatékosítani azt a vonalat,hogy a neten kerasztül egy ilyen gond megoldható..nem személyesen ellened vagy a szakmád ellen/hiszen akkor a sajátom ellen is:)/szólt,hanem a netmegoldás ellen ágáltam!Bocsi ha magadra vetted!:)
További ajánlott fórumok:
- Gyermektartási kérdésem lenne, ha valaki tudna segíteni.
- Munkaügyi Bírósággal kapcsolatban lenne egy két kérdésem, ki tud ebben segíteni?
- Új utazási kedvezmény kártya, volna egy kérdésem valaki tud segiteni?
- Norcoluttal kapcsolatban lenne kérdésem, tudnátok segíteni?
- Munkajogászt keresnék, tud valaki segiteni?Gyeden vagyok, pár kérdésem lenne!
- Van köztetek gyógytornász? Lenne pár kérdésem.