Gyermektartási kérdésem lenne, ha valaki tudna segíteni. (beszélgetés)
Szerencsére még nem jutottunk odáig, hogy nem fizet, csak amiket mond a lánynak az a lényege, hogy szerinte már nem kellene fizetni és ha ő úgy gondolja akkor előbb utóbb úgy intézi, hogy nem fizet. Akkor persze én is lépek és az nem biztos, hogy neki jó lesz. Akkor kérni fogom, hogy a jövedelem 20%-a legyen megállapítva és nem annyi mint amit fizet. A lányommal is nehéz, mert hiába számolom ki, hogy mennyibe kerül nekem havonta mindig jön valami duma, hogy ha ő nem lenne ezek a költségek akkor is lennének (fűtés, villany, víz stb.) Ahogy már írtam természetre teljesen olyan mint az apja és nekem nincs erőm vele folyton vitázni. Amit az apjától kap azt teljesen magára költi. Nekem így nem kell zsebpénzt adnom, de kaját és azokat a dolgokat amik az iskolával kapcsolatosak én fizetem, de szerinte ez semmi.
Nem is húzom fel magam. Remélem nem meri meglépni, hogy nem fizet, mert nincs kedvem bíróságra járni.
Bízom benne, hogy neked is minden rendben lesz és nem kell olyan dologért harcolni ami természetes kellene, hogy legyen.
Szép napot. Ili
Szia!
Én most tettem feljelentést tartásdíj megfizetésének az elmulasztása miatt.Ha van birósági itélet, hogy fizetni kell és nem fizet, a gyámügy fél év tartozás után léphet, de a rendőri bejelentés meggyorsítja ezt.Amennyiben nem fizet, kérheted, hogy előlegezze meg az állam a tarásdíjat, amit az apukának fizetnie kell.
Én sokáig vívodtam, hogy megtegyem-e a feljelentést, de teljesen lenullázódtam, miközben apuka éli világát.
Ne várj.A lányodnak üzenem, az apa köteles fizetni 18 éves kora után is, ha tovább tanul,amíg az első diplomáját megkapja.
Ne legyen ennyire anyagias.
Ülj le vele beszélgetni és mond el mibe kerül neked az eltartása.Hátha rájön, nem minden van úgy, ahogy apa mondja.
Nekünk most sikerült behajtatni a gyermektartást.
Beadtuk a kérelmet a bíroságon, majd behajtohoz került. Törvény szerint, behajtáskor, fizetése 50%-át vehetik el tartásdíjra, a segélyből, stb. 33%-ot. A megállapításkor a jövedelme 15-20% az az összeg, amit tartásdíjként lehet kérni.
A behajtáskor figyelni kell, hogy 6 honapra visszamenőleg lehet csak igényelni, A többi "elveszik". Mi 5 honapot vártunk, aztán beadtuk.
Most már visszamenőleg levonják a fizetéséből az elmaradottat, plusz a havi részletet. (Itt anyukárol van szo)
Az én exem viszont arra nagyon ügyel, hogy 3 honapon belül maradjon, mert 3 honap után lehet kérelmet beadni,+ rendőrségre vagyon elleni kár okozása címen eljárást indítani...Ez viszont már egész sulyos büntetéseket von maga után. (svk)
a nagy is :), csak ő még fiatal és sok mindent nem lát még jól
beszélj a pároddal mi tévők legyetek
pedig ez nem fer sem a gyerekkel,
sem veled szembe...
akkor a gyereknek tegye számlára a fizetését, mert nem két fillér a munka, amit megcsinál két pusziért az apjának a gyermek
már bocsi
attól függetlenül a gyerektartás jár amíg veled él
hihi
már bocsi,
de 16 éves korától dönthet a lányod hol szeretne élni!!!!
dolgoztatja ?
mert?
többet nyer a gyereken mint amennyi gyerektertást add? vagy kap fizetést?
hogy is van ez?
szerintem beszélj a kialakult helyzetről a új pároddal öszintén és kérd ki a véleményét, támogatna-e téged egy per során...
mindenképp kérj ügyvédi segítséget és vonasd a fizetéséből.
ha maszek, akkor meg magas összeget kérj főleg ha tudod kb mennyi a fizetése, akkor könnyebb dolgod van.
kérdés az hogy az új családban a gyermek közös vagy előző házasságból való-e
mert ha közös akkor csökkenhet a gyermekedre a gyermektartás díja
De a bíroságon ha ügyvéd nélkül jelensz meg, akkor a bírótól kérheted, hogy tájékoztasson téged a jogszabályokról, milyen lehetőségeid vannak.
ja és konkrét összeget jelölj meg, fizetésének minimum 20%os összegével
Kacsa!!
Ez a szöveg csak a lelki terror egyik formája. Azt hiszem, elég nagy és okos a kislány ahhoz, hogy megbeszéljetek őszintén mindent, akár az anyagi helyzetet is a lehető legtárgyilagosabban.
nem
tankötelezetség idejére, de 18 éves korág mindenképp fizetnie kell
Nálatok is azt mondja, hogy van másik és akkor már a saját gyerekének nem is kell fizetni?
Ez borzalmas szerintem, mert az ilyen nem apa.
További ajánlott fórumok:
- Gyerek gyógytornászt keresek, kérdésem lenne hozzá, tudna valaki segíteni?
- Munkaügyi Bírósággal kapcsolatban lenne egy két kérdésem, ki tud ebben segíteni?
- Norcoluttal kapcsolatban lenne kérdésem, tudnátok segíteni?
- Munkajogászt keresnék, tud valaki segiteni?Gyeden vagyok, pár kérdésem lenne!
- Mosogatógéppel kapcsolatban lenne pár kérdésem, tud valaki segíteni?
- Német Ebay-el kapcsolatosan tud nekem segiteni valaki? Eladással kapcsolatosan lenne kérdésem!