Gyakorlott háziasszony vagyok, mégis a csokiolvasztással gondom van, összeáll, nem folyós hogy csináljam? (tudásbázis)
a csokiba biztos nem...
néhány házilag készített csokiba szoktak használni ecetet, olyanba amit kakaóból, tejjel főznek....
a fehér csoki az más lapra tartozik...a boltokban kapható fehér csokik alkalmatlanok az olvasztásra...
Az összetördelt Katicát mikróban, közepes fokozaton szoktam megolvasztani. Mivel semmi nincs hozzákeverve ez elég sűrű.
Két dologra szoktam használni; gesztenyegolyót félig belemártani, ill. van egy rázott sütemény receptem annak a tésztájába teszem bele.
Eddig szerencsém volt, nem ugrott össze a margarintól az étcsoki, de amit a fehér csokival művelt... az egy golyó lett :)
Most hétvégén kipróbálom, amit írtál mindenképp.
Hallottam valahol, hogy a cukrászok ecetet is használnak igaz ez?
Ez teljesen normális hogy összeugrutt a tej és a margarin hatáűsára...ugyanis mindkettőben sok víz van....amit viszont a csoki nem szeret...
gőz fölött ,olajjal.....
így van:
gőz felett olajjal! (én az olajat akkor csurgatom hozzá, mikor már teljesen felolvadt.
És sosem használok tortabevonót, mert szerintem rossz minőségűek. Én Szerecsen étcsokit szoktam használni
IGEN!
Amióta én is így csinálom, azóta mindig tökéletes a csokimáz.
Én a TIBI étcsokit használom, nekem az vált be ízre is.
Más hibájából tanultam. Konyhán dolgoztam, ott láttam amikor meggrizesedett a nagy hőtől és már javítani se lehetett.
Nekem a micros olvasztás jött be ott nincs akorra hő. Beállítom közepes fokozatra, első a csoki és mikor már lágy bele a margarint.
Persze a csokin is mulik, ausztriába veszem 42% a kakaó tartalma.
itt írtad lejjebb ,hogy ha forró akkor összeugrik
akkor most mi van ? egyébként nem kell megfogadni egy cukrász tanácsát.
sajnos ezekben a receptújságokban is rengeteg hülyeséget leírnak ,van hogy pl.fodrásznál olvasgatok ilyen lapokat és azon csodálkozom hogyha egy háziasszony a leírtak szerint csinál mindent akkor vajon sikerül-e neki illetve olyan lesz-e mint ami a képen van
Micróba olvasztom amennyi a csoki annyi margarint teszek bele.
Ha túl forró akkor is összeugrik!
Már leírtam többször : 10 dkg bevonócsokiba 4 evőkanál étolaj ,vizgőz felett olvasztva
se margarin ,se víz, se semmi ilyesmi....ugyanis ha viz kerül a csokiba összeugrik,valószínű nálad is ez van ...egy cukrász
Ne baj, ha hozzáér.
Én is gőz fölött csinálom, egy kanál vajjal, és pici tejjel összekeverem.
Lehet, hogy túl sok vajat teszel hozzá, azért olyan sűrű. Próbálj kevesebbet, mint amennyit a tortabevonón írnak.
Külön edényben,gőz fölött,1 tábla csokihoz 2-3 evőkanál olajat kell adni,hogy sima legyen.Így a süti vagy torta később könnyen szeletelhetőbb is.
Ha így sem sikerül,talán rossz minőségű csokival próbálkozol.Nekem a tortabevonók mindig beválnak,vagy valami jó étcsoki.
További ajánlott fórumok:
- Mennyit ér a háziasszony (a nő otthoni) munkája?
- Régi idők praktikái a mai idők háziasszonyainak
- Én, a várandós, egygyermekes, lassan diákká váló élettárs és háziasszony
- Oszd meg kedvenc receptedet:) Kezdő és haladó háziasszonyoknak
- 21 hónapos kisfiam beteg. Kaptunk gyógyszert, de nem tudom vele bevetetni hogyan csináljam?
- Hogyan éljem túl? Hogy vészeljem át a napokat? Hogy csináljam?