Gumimacik tortája recept
60 perc
A Gumimacik tortája hozzávalói:
6 TOJÁS
3 VANÍLIACUKOR
17 KANÁL PORCUKOR
2 TEJFÖL
4 ZSELATIN
3 KANÁL KAKAÓ
2 DL MÁLNASZszörp
A Gumimacik tortája elkészítési módja:
1.lap: 3 tojássárgáját 5ek. porcukorral,1csomag vaníliacukorral simára keverünk, majd 1,5 dl vízben 1 tasak zselatint felforralunk és hozzáöntjük a kikevert masszához, majd 3 tojásfehérjét elkeverünk(nem habosra) és ezt is hozzákeverjük a zselatinos masszához. 2.lap: ugyanígy készül,mint az első lap, csak hozzáadunk 3 púpos evőkanál kakaót. 3.lap:2 doboz tejfölt elkeverünk 1 csomag vaníliacukorral, 7 ek.porcukorral, majd 1,5 dl vízben forralt zselatinnal. 4.lap: 2 dl málnaszörpöt elkeverünk 1,5 dl vízben forralt zselatinnal. A lapokat elkészülési sorrendben megvárva míg a másik massza lehül-egymás után öntjük bele egy edénybe.Ezek a lappok külön-külön híg masszák,de közepes alapterületü magas edénybe téve és lehűtve tortává állnak össze. A hűtést is beleszámítva 1 órán belül elkészíthető és fogyasztható.Az edényt,amibe tesszük mélyhűtőbe téve lehűtjük az előkészületek előtt.
Nagyon mutatós.
Náunk hamar elfogy, mindenki kedvence.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: sucika17, 2008. ápr. 2. 17:51
A gumimacik tortája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.