Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Görögdinnyehéj lekvár recept

Görögdinnyehéj lekvár recept

Elkészítési idő 150 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Görögdinnyehéj lekvár hozzávalói:
1kg dinnyehéj
30 dkg cukor
1 citrom
pici ecet
víz


A Görögdinnyehéj lekvár elkészítési módja:
Hozzávalók: Jó, ha van egy kevés a görögdinnye húsából is a héjon. A külső zöld részt hámozzuk le, a fehér részt vágjuk kis kockákra, s enyhén esetes vízben pároljuk üvegesre, majd csepegtessük le. Ezután ismét tegyük fel főni, adjuk hozzá a cukrot, végül a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét is tegyük bele. Főzzük addig, amíg megfelelőnek nem találjuk az állagát. Kb 2 óra.Akkor merjük üvegekbe, s helyezzük száraz dunsztba. A kész lekvár kitűnő lesz süteményekbe, édes kiflibe, buktába és kalácsba is


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


A görögdinnyehéj lekvár elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook