Görögdinnyehéj lekvár recept



1kg dinnyehéj
30 dkg cukor
1 citrom
pici ecet
víz
A Görögdinnyehéj lekvár elkészítési módja:
Hozzávalók: Jó, ha van egy kevés a görögdinnye húsából is a héjon. A külső zöld részt hámozzuk le, a fehér részt vágjuk kis kockákra, s enyhén esetes vízben pároljuk üvegesre, majd csepegtessük le. Ezután ismét tegyük fel főni, adjuk hozzá a cukrot, végül a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét is tegyük bele. Főzzük addig, amíg megfelelőnek nem találjuk az állagát. Kb 2 óra.Akkor merjük üvegekbe, s helyezzük száraz dunsztba. A kész lekvár kitűnő lesz süteményekbe, édes kiflibe, buktába és kalácsba is
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2018. júl. 14. 10:52
A görögdinnyehéj lekvár elkészítési módja és hozzávalói.