Görögdinnye tartósitása /hatalyákné módra/ recept
30 perc
A Görögdinnye tartósitása /hatalyákné módra/ hozzávalói:
Egy félig érett /vagy rosszul választott/ görögdinnye tetszőleges nagyságúra feldarabolva,
sós víz,
ecet, cukor, bors, babérlevél, mustármag,
borkénpor.
A Görögdinnye tartósitása /hatalyákné módra/ elkészítési módja:
Egy fazékba sós vizet forralni. Ebbe a zubogó sós vízbe egy szűrőkanálba téve 3-4 percig forraljuk a dinnyét, majd belerakjuk egy üvegbe. A forró vizet tetszés szerint beízesítjük,ecettel,cukorral,borssal, babérlevéllel mustármaggal,majd ráöntjük a dinnyére. Tetejére pici borkénport teszünk, és lezárjuk az üveget. Már másnap fogyasztható, hosszú ideig nem áll el. Előnye nem kell kidobni sem az éretlen sem a kissé fonnyadt dinnyét.
Hűtőszekrényben,felbontva 3-4 hétig is eláll. A dinnyét nem kell meghéjazni. Az egészen érett, de nem édes, vagy fonnyadt dinnye is hasznosítható. Sok sikert mindenkinek!
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: hatalyakne, 2009. aug. 11. 11:02
A görögdinnye tartósitása /hatalyákné módra/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.